Murreosuus loppuu tähän, kun en kuitenkaan ihan syntyperäinen eteläkarjalalainen ole, vaikka nuoruuteni siellä vietinkin.  Mutta siis suunnattiin kotitanhuville pääsiäisen viettoon torstai-iltana. Pitihän Friidaa jo vihdoin näyttää äidille ja isällekin, ennenkuin siitä kasvaisi ihan aikuinen koira. Ensimmäistä kertaa Friida matkusti autossa niin pitkään (puolitoista tuntia), mutta hienostihan se sujui. Ollaanhan me paljon autoiltu täällä kotinurkilla, mutta arvelin, että pitkä matka kevythäkissä voisi aiheuttaa marinaa. Ei aiheuttanut.

Kyläilykin sujui mallikkaasti. Eteisen matto vuorattiin sanomalehdillä, kun pari kertaa pissat siihen lirahti. Arvokkaammat matot rullattiin kokonaan pois. Minä käytin Friidaa ulkona tämän tästä ja mikäs oli käyttäessä, kun pikkuneiti painoi kiviportaita ylös alas ihan itse ja innoissaan. Se alkoi oppia, että kun pääsee yksin ulos, pitää pissata. Aina se suunnisti samalle hankikumpareelle ja kyykkäsi. Mitenhän sitten käy, kun lumi sulaa? Friida nimittäin selvästi kuvittelee, että pissa on pakko tehdä lumeen. Mutta koska se ei ole blondi, en epäile, etteikö se osu nurmellekin. Lappeenrannassa oli lumi sulanut aika lailla, mutta valleja ja pieniä hankia oli talon ympärillä kyllä. Sinne pääsivät koirat kirmailemaan. Saagaa ja Friidaa vein myös kaksistaan leikkimään ja siitä tässä kuvakimaraa:
 

Ensin Saaga vähän kasvattaa tytärtään.

Sitten tulee pieni yhteentörmäys.

Sori!

Jos mä vähän keräisin äipälle kukkia anteeksipyynnöksi.

Sitten taas vauhtiin.

Lumivallin vieressä on vanhoja omenapuita, joita oli hauska käydä hampailla näpräilemässä.

Kiitos vain isälle ja äidille vieraanvaraisuudesta ja kärsivällisyydestä koirarallin keskellä!

Kotiin tullessa hain Ärrältä paketin, joka oli tullut ennen reissua Finndogsilta. Tärkeitä tarvikkeita tietenkin.

Kaksi pakkausta värikkäitä kumilenkkejä tyttökoirien hiuksiin. Aika mehevät sävyt!

Ynnä pyöreäkärkiset sakset irroittamaan takkuponnariin jumiutuneet lenkit tukkaa säästäen.

Lisäksi tassutrimmeri varpaiden ja polkuanturoiden välissä olevien karvojen katkomiseen turvallisesti. Minä ja sakset kun emme tunnetusti ole turvallinen yhdistelmä.

Ja VIELÄ jauhetta, jota laitetaan kynteen silloin, kun on leikkaaja sattunut leikkaamaan liikaa ja kynnestä tulee verta. Aika harvoin näin käy, mutta kun verenvuoto voi olla runsasta, tämä aine toivottavasti lopettaa sen nopeasti.

Huomenna lähtee Friida tapaamaan eurasierpoika Jymyä aamulla. Iltapäivällä se pääsee pesuun ja parturiin ja siitä tehdään taas portugeesi.

------------------------

We visited my parents in Lappeenranta. We went there on Thursday. It was the first time that Friida had been so long time in a car. She behaved quite well.  Allthough the snow is melting fast and the weather is warm (almost 9 degrees Celsius  in daytime), there were piles of snow in the yard in some places. Friida and Saaga played there as you can see in the photos. When we came home I fetched a package from post. I had ordered two sets of rubber bands to keept  the dogs "hair" away from their eyes - and a pair of scissors to cut the bands away, when they are too tight in the hair. Also I ordered a small trimmer  for paw fur. The last package contained some powder, that can be used, if a nail starts to bleed after the cutting. All very useful stuff.

Tomorrow morning Friida meets her eurasier playmate Jymy. In the afternoon I wash her and she gets trimmed to look like a real portuguese waterdog again.