Holá!

Tulipa tässä piipahdettua Barcelonan kaupungissa Espanjassa. Kiva kylä (siteeraus Paulin emännältä). Tarkoitus oli sillai leppoisasti katsella paikkoja, mutta kyllä me laukkasimme aika monessa nähtävyydessä reissupäivien aikana. Iltaisin polvi huusi hoosiannaa ja oli mielenkiintoisen jalkapallon mallinen, mutta pahalla sisulla sitä ennenkin on eteenpäin menty. Kuvia tuli otettua satamäärin, mutta laitetaan nyt pari esiin tännekin.

Arkkitehti Gaudin luomukset lumosivat erilaisuudellaan:

Sagrada Familia ulkoa-

- ja sisältä.

Valojen ja varjojen leikkiä

Casa Battlossa kävimme myös.

sekä Casa Milossa (Gaudia nämä molemmat)

Julkisivua kadulta kuvattuna -

- ja katon lystikkäät savupiiput.

Katedraalissakin kävimme. Katto aikas korkealla. Tämä ei ole Gaudia.

Eräänä iltana kävimme katsomassa myös tätä esitystä (videon lataus kesti järisyttävän kauan, toivottavasti lähtee pyörimään).

Toki kävimme shoppailemassakin ynnä ramblasimme kävelykatu Ramblalla, jossa oli muutama muukin turisti. Pidimme lujasti kasseistamme kiinni, sillä Barcelona on taskuvarkaiden luvattua maata. Kukaan ei tohtinut meidän veskoihimme kajota.

Viimeisenä päivänä nautiskelimme Ramblalla hervottomat sangriasaavilliset ja samalla saimme hekotella katutaiteilijoiden esityksille.

Aamulla on herätys klo 3.30. Sangen ryytyneinä hoipertelimme laukkuinemme taksiin ja ajelimme lentokentälle. Sinne jäi Barcelona sateeseen. Kone lähti tunnin myöhässä, joten Amsterdamin vaihdossa sai pitää aika haipakkaa Schipolin lentokentän piiiiiiitkillä käytävillä, että ehdittiin omaan koneeseen. Auto oli temppuillut jo menomatkalla, mutta kotiin päästiin Elsan kanssa ja vielä haettiin Assi ja Saaga koirahoitolasta sekä Friida Eijan luota. Olipa ihana nähdä koiria taas!  Tuomisen väelle ja Eijalle sydämellinen kiitos hoitoavusta! Ja Virvelle jälleen kerran kiitos loistavasta matkaseurasta!

Aamulla vein auton korjaamolle ja käveltiin koirien kanssa tosi kalsessa aamussa reilun tunnin lenkki korjaamolta kotiin. Korjaamo ei valitettavasti saanut auton öljyanturia kuntoon, vaan Rellu pitää viedä merkkikorjaamolle ja sieltähän ajan sai vasta kuun loppuun. Mutta ajaa voi autoa sillä välillä, lupasi huoltamon  mies, joten koitetaan kestää.

-----------

Greetings from Barcelona. I was there five days. What a beautiful city! I loved the buildings of the famous architect Gaudi. We visited  Sagrada Familia, Casa Batllo and Casa Milo. They were fantastic. Of course we walked on a famous street Rambla and drank some sangria in a bar. But it was so good to come home and see the dogs again. They were happy too.

------------

Illalla mentiin Friidan kanssa agitreeneihin. Ensin verryteltiin metsässä.


Purukalustoa kokeiltiin erilaisiin keppilöihin.


Eija oli pessyt ja trimmannut pikkuneidin. Tukka alkaa olla niin silmillä, että taitaa olla ponnaripäivät alkamassa.

Friidalla on uusi fleecetalutin, jota on sen mielestä mahdottoman hauska kiskoa.

Sitten agiliteerattiin Sanna johdolla oikein yksityisopetuksessa, sillä muut ryhmän koirat olivat poissa. Friidan kanssa tehtiin matalaa, leveälankkuista, mutta täyspitkää puomia. Ja kehittelyn tuloksena oli lopuksi se, että Friida teki puomin alusta loppuun itsenäisesti. Lisäksi tehtiin rataa, jossa hypyn jälkeen tehtiin tiukka käännös takaisin päin. Onnistuihan se aika hienosti. Rimat olivat maassa. Friida oppi radan nopeasti ja taipuu kyllä hyvin käännöksiin kuten äitinsäkin. Kivaa oli ja hiki tuli!

---------

In the evening I went to the agility training with Friida. She learned to do the dog walk for the first time. Before the training we went for a walk to the forest. Friida loved to bite some branches and after that she pulled her new fleece leash. She had very much fun.