Tässä on ystävämme Windyn pentue,  ikää 2 vuorokautta. Juu, ei ole kyse portugeeseista, vaikka kaikki vastasyntyneet näyttävät samanlaisilta marsuilta aluksi.

Windy on siis shetlanninlammaskoira - ja kuvassa on myös tyttärensä.

Pentueeseen syntyi vain yksi merletyttö ja kolme trikkipoikaa. Typykkä jää asumaan äitinsä kanssa ja siitäkin kasvaa varmaan vauhdikas agilitykoira äitinsä tapaan. Ainakin kovin terhakasta oli meno kahden vuorokauden ikäisenä niin tällä kuin veljillään.

Pikkutyttö on todella kauniin harmaa ja vain häivähdyksiä mustasta on turkissa. Kaunis leveä valkoinen kaulus ja sievä piirto otsassa. Tästä pikkuisesta tulee todella kaunis merletär.

Ja sitten ne velipojat:

Tällä isolla pojalla on leveä valkoinen piirto ja niskapuolella hauska valkoinen s-kuvio.

Tällä pojalla on leveä valkoinen kaulus.

Tällä pikkupojalla on kaikkein pienin piirto päässä.

Pojat olivat tehneet keskelle petiä läjän. Läjä liikkui vastapäivään pitkän matkan, kun kaikki yrittivät löytää sopivaa paikkaa itselleen. Hauskaa seurattavaa tämä tanssi.  Ison pojan ja pikkupojan painoero on noin 100 grammaa, ja kokoero näkyy päiden koosta. Pikkupoika on pienuudestaan huolimatta mahdottoman terhakka ja pitää puolensa tisseillä erittäin hyvin.

Windy on todella hyvä ja järkevä äiti. Se hoitaa lapsiaan hienosti, mutta ei ole ylihuolehtiva eikä hysteerinen. Ja maitoa tulee riittävästi, koska lapset ovat hyvin tyytyväisiä ja hiljaisia.

Hiki tulee imettäessä kyllä.

Vaikka äiti puhdistaa sangen vauhdikkaasti merletyttöä, nisästä ei irroiteta. Tyttö tietää, että ruoka on parasta!

Olipa ihana nähdä vauvasia!  Onnea Windy ja Windyn emäntä!

-----------

My friend´s sheltie Windy had puppies, three tricolour boys and one blue merle girl. The puppies are today two days old. I went to see them. They were so sweet!