Työt alkoivat taas. Aamu oli dramaattinen, sillä kännykkä tipahti pesukoneen päältä vessanpönttöön - onneksi puhtaaseen veteen. Nopeasti kaappasin laitteen vedessä, kuivasin ja purin auki, jotta saisin sisäosatkin kuivaksi. Onneksi selvisin säikähdyksellä ja laite toimii. Jesh! Vähän jänskätti tulla kotiin työpäivän jälkeen. Oliko Saaga askarrellut jotain ylläriä? No eihän nyt toki. Kaikki oli kunnossa. Kiltti lapsi - ainakin tänään. Lähdettiin lenkille. Assi alkaa olla hyvin korkeilla kierroksilla. Salamana se sujahtaa hetkeksi naamalleen hankeen, sillä se haluaisi niiiiiin hirmuisesti kieriskellä. Lenkillä ei ole kauluria, mikä helpottaa hankisukelluksia. Ylimääräinen energia näkyy myös kaikenlaisena vahtimisena. Tämän tästä vartiokoira -Assi on näkevinään  jotain vaarallista, jolle pitää pörhistellä ja urahdella. Saaga, joka ei ole nähnyt mitään, pompsahtelee ylös alas pälyillen ympärilleen etsien vaaran lähdettä. Elsa,joka ei lotkauta huonokuuloisia korviaan näille reaktioille, tekee omia letkanjenkka-askeliaan, sillä silläkin taitaa olla ylimääräistä virtaa. Kukaan ei ole päässyt irti juoksemaan moneen päivään. Tilanne on hyvin räjähdysaltis. Repeääkö Assi nahoistaan? Kiipeääkö Saaga seinille? Oppiiko Elsa letkanjenkan lisäksi paso doblen askeleet? Tämän ja paljon muuta kuulemme viikon kuluessa - samaan lepakkoaikaan tällä saagalandiataajuudella.

Lenkin jälkeen koirat saivat ruokansa ja lahjoin kaikki siankorvilla, sillä lähdin Katin synttäreille. Siellä oli emäntä laittanut sen sata erilaista herkkua, jotka maistuivat ah, niin hyviltä. Kiitos vain Katille ja onnea tulevan merkkipäivän johdosta.

Sitten kiireesti kotiin ja koirat taas ulos. Uudestaan lahjottiin isot koirat, tällä kertaa koirankekseillä, ja Saaga pääsi agilitytreeniin, joka teki sille tosi hyvää. Sillä oli vauhtia, mutta myös korvat kohdallaan. Hevosenkakan imurointiakin toki harrastettiin, mutta ei niin, että olisi haitannut radan tekoa.

Tällaisia ratoja treenattiin tänään:

Eka rata oli lämmittely. Sain kuin sainkin vietyä Saagan putkelle niin, että olimme eri puolilla hyppyjä. Vähän aiemmin olisin putki-käskyn voinut antaa, mutta tosi hyvin Saaga pimeähkön putken pään haki irroten ohjaajasta hienosti.

Toisella radalla kimurantti paikka oli 3-4-5-esteet. Otin Saagan putkesta vastaan oikealla kädellä ja sitten vaihdoin vasemmalle. Useamman kerran törmättiin toisiimme. En antanut koiralle riittävästi tilaa. Kun otin vastaan oikealla kädellä ja vein kolmoshypylle sillä samalla oikealla peruuttaen neloshypyn ohi, homma toimi paljon paremmin. Vaihdoin vasemmalle kädelle, peruutin neloshypyn vieritse vetäen koiran hypylle ja heitin vasurilla koiran hypyn yli. Ei kovin sujuva esitys, mutta aika hyvä sentään. Nelosen jälkeen jaakotus, ja vedin koiran putkenpään ohi vitoshypylle oikealla kädellä. Käteni huiski aika pitkällä ja pitäisi muistaa, että käden kuuluu olla lähellä vartaloa. Muuten on riskinä, että koira ponkaisee putkeen. Teimme muutamia onnistuneita jaakotuksia. Loppukuvio oli helppo ja vauhdikas. Saaga toimi tosi kivasti tällä radalla. Se kävi älyttömän kuumana lähdössä ja nappaili minua hihasta ja rukkasesta. Lopulta rukkaset piti riisua pois. Sitten lähti kulkemaan hyvin ja lujaa.

Kolmannessa versiossa parhaiten toimi Saagalla putki-hyppy-putki-kuvio, kun olin lähellä ekaa putkea odottamassa, ja käskytin hypyllä putkeen. Saaga irtosi tosi hyvin. Muutenkin rata meni hienosti, joskin hyppyjen 8-9 välissä olin huonosti sijoittuneena ja Saaga joutui vähän ahtaalle. Hienosti se kuitenkin kiersi takaa ysihypyn. Parempi sijoittumispaikka ohjaajalle olisi ollut samassa linjassa hyppyjen välissä, jolloin koiralle olisi tullut pienet kaaret ja vetämällä olisi saanut sujuvan kierron. Saaga oli tälläkin radalla tosi topakka ja vauhdikas.

Keppejä treenattiin eri lähetyskulmista. Hyvin Saaga jo niitä hallitsee. Ihana juttu!

Tehokkaat, haasteelliset ja mukavat olivat taas treenit ja mieli mitä parhain. Katsotaan, vieläkö ensi viikolla treenataan. Kotiin tultuani sain soiton, jossa kerrottiin Timo Rannikon koulutuksesta toukokuussa. Ilmoitin sinne Saagan viivana. Mainio aika koulutukselle ennen Santalahden suhinoita.