Perjantai halleluja! Ei voi tässä silti laakereillaan levätä vaan kohta on tartuttava imuriin ja poistettava villakoirakennel  täältä pyörimästä, että portugeesit mahtuvat paremmin.

Aina niin terve ja reipas Assi  ontuu . Eilen kentällä ryllätessä se on onnistunut satuttamaan vasemman takajalkansa. Ei se missään vaiheessa kiljaissut, mutta kotona huomasin, että koira ontuu. Kyllä se välillä varaa jalalle, mutta ei koko ajan.  Aamulla ontuminen jatkui, joten tänään sitten oli tarjolla vain pientä jaloittelua potilaalle ja pitkään harkittuani annoin kipulääkettäkin. Ei se erityisen tuskaiselta vaikuta, ja mietin, että jos kipu poistuu, käyttääkö se jalkaa liikaa, mutta annoin kuitenkin troppia varan vuoksi. Jos se ensi viikolla vielä oireilee samalla lailla, marssitaan lääkäriin.

Friida ei onnu, mutta tekee tihutöitä. Eilen illansuussa kävin magneettikuvauksessa kroonisesti kipeän polveni takia. Olin poissa korkeintaan tunnin. Sinä aikana tyyppi oli kaivanut sängystäni peiton esiin, kiskonut peiton nurkan pussilakanasta, raadellut sen auki ja alkanut tyhjentää vanusta. Että otti aivoon!  Se siitä peitosta sitten. Minulle on osunut Saagan pennuista se kaikkein riiviöin ihan selvästi. Osasyynä repimistöihin  lienee se, että ollaan leikitty kiskomisleikkejä leluilla. Friidasta on hauskaa taistella täysillä ja olen oikein kannustanut sitä taistelemaan lelustaan. Siksi se raatelee pehmoleluja -ja nyt jättimäistä pehmistä eli peittoa! Voitte uskoa, että tänään petasin sänkyä pakettiin oikein viimeisen päälle. Kotiin tullessa kurkkasin ensimmäisenä makuuhuoneeseen. Peitto oli paikallaan, mutta pehmoapinalta oli hävinnyt kuono.  Jos peittotuhotyö toistuu, laitan kompostikehikkoa sängylle, ettei kukaan viitsi sinne hyppiä - edes kiltit koirat.   

Saagan kanssa tokoiltiin eilen. Virettä nostettiin seuraamisessa yllättävillä pallopalkoilla kesken kaiken. Hyvin typykkä innostui. Ruutua tehtiin eri suunnista ja tällä kertaa otettiin myös maahan meno mukaan. Hyvin sujui tämäkin. Kaukot käskytettynä menivät lähes täydellisesti. Viimeinen maahanmeno oli vähän hidas.  Noutoon Saaga meni laukalla ja palasi ravilla. Tähän puututaan sitten ajan kanssa. Kaiken kaikkiaan hyvät treenit ja oikeat häiriötreenit, sillä samalla kentällä oli match show menossa ja koiria kulki treeniemme ohi eri puolilta tämän tästä. Saaga ei noteeraa muita koiria ollenkaan treenatessaan, joten hirmuisen luottavainen olo on sen kanssa kentällä, vaikka se on irti.

Viikonloppu on sangen täyteen ahdettu koiraohjelmaa, jopa minulle. Huomenaamuna klo 7.30 startataan Friidan kanssa kohti Kouvolan näyttelyä. Kehä alkaa klo 9. Kymmeneen mennessä viimeistään  toivottavasti voimme  poistua sieltä. Nimittäin sain peruutuspaikan Saagalle Haminan toko-kisaan, jossa AVO-kehä alkaa 12.30.  Haminaan mennään todennäköisesti koko revohkan kanssa, sillä kisan jälkeen suunnataan Lemin mökille. Sunnuntaina päivällä suuntaamme mökiltä kohti Lappeenrannan agilitykisoja ja illan suussa palaamme kotiin.  Sitten taas on edessä uusi työviikko.

Leppoisaa viikonloppua kaikille!

----------

Assi is limping her left back leg. She runs with other dogs so fast that she has to have hurt her leg in that. Limping wasn't over this morning and now she gets only short walks and some medicine for pain. If the leg isn't better next week, I must take her to the vet.

Friida is doing naughty deeds. Yesterday when I was only one hour away from home. she destroyed my blanket. She loves to tear her toys and she perhaps thought that the blanket was quite a huge toy. Boy I was angry! This morning I put the covers on the bed very tight indeed before I went to work. She hadn't touch it. Only her toy monkey had lost it's nose. She is a rascal of the worst kind!!!

We will have a busy weekend. Tomorrow morning we go to the dog show in Kouvola with Friida. In the afternoon is Saaga's obedience competition. On Sunday we go to the agility competition in Lappeenranta. There is no time to just rest!