Minni tuli aamusta päivähoitoon klo 7. Otin vieraan vastaan ja menin takaisin nukkumaan. Pikkutypy kaivautui kainaloon ja alkoi vetää hirsiä sekin. On selvästi kuin kotonaan. Jossain vaiheessa aamua se keksi oikein pehmeän näköisen makuupaikan eteisen tuolista. Alla on laukkuni kukkaroineen, ulkoiluhousut ja melkein auton ikkunaraappakin. Hmm! Omituinen otus.

Rupesin tekemään lähtöä Saagan kanssa tokotreeneihin. Assi tuli tuomaan lelua lahjukseksi, että pääsisi mukaan. Lelu on lehmän pää, joka maahan osuessaan sanoo: Muu. Ei auttanut. En viitsinyt ottaa kahta koiraa, sillä toinen olisi joutunut paikallaan palelemaan toisen treenatessa.

Mukaan lähti sporttityttö Saaga, jolla on viikon päästä sunnuntaina Pornaisissa tokokilpailut, mikäli juoksut eivät estä kisaamista. Onko fleecessä vähän lyhyet lahkeet?

Treenit menivät mukavasti. Tein jättöjä, joita kyllä pitää harjoitella kovasti kotonakin pitkin viikkoa. Puolen minuutin paikallamakuu tehtiin porukalla. Saaga odotti maahanmenokäskyä kiltisti eikä ollut moksiskaan, kun marssin suoraan maneesista ulos ekaa kertaa. Kaksi käskyä tarvittiin ylösnousuun, poikkeuksellista. Saija teki luoksepäästävyyttä oikein pitkään ja hartaasti Saagan hampaita ja turkkia kaivellen. Hyvin meni. Hyppy sujui hienosti. Luoksetulo Saijan huudellessa useita kertaa: Käsky! Kutsu! onnistui, eli koira tuli vasta, kun sitä oikealla kutsulla huusin. Seurauttamista liikkeenohjaajan kanssa tein myös. Loppua kohti parani. Pientä väljyyttä on välillä seuraamisessa, joten namin kanssa pitää treenata tarkkaa paikkaa välillä. Kunhan jätöt ovat kunnossa, koira on loistavassa ykköstuloskunnossa, jos kaikki menee taitojen mukaan. Katsotaan, kuinka käy.

Kotona piipahdin nappaamaan isot koirat autoon, ja Minnin pikapissityksen jälkeen lähdettiin kentälle. Kauan eivät koirat tohtineet juosta, kun jalat alkoivat hangessa paleltua.

Mutta alussa pakkaslumi pöllysi auringonpaisteessa.

Kaarretaaaaaaaan! käskyttää Assi.

Eikö täältä millään saa juoksuseuraa?

Minä täällä puomin takana vähän piileskelen.

Hei, ihan totta. Ei siellä pöydän alla ole yhtään sen lämpimämpää. Liikkeelle nyt vain.

Saagan sininen pissahetki.

Sitten taas menoksi.

Huomenna mennään Saagan kanssa Helsinkiin Purina-areenalle kisaamaan agilitya. Kaksi kisaa on tiedossa ja tavoitteena olisi saada tulos. Katsotaan, kuinka käy.