Ei ole tulossa viikonlopun ruokavihjettä, sorry vain.

Ellei sitten tällainen keitto maistu.

1250792169_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Canis-lehti vinkkasi, että käytetyt tunnarikapulat voi keittämällä tai pakastamalla saada hajuttomiksi ja uudestaan käyttökuntoon. No, meikäläisellä on ollut iso pussillinen parvekkeella tuulettumassa, joten tein työtä käskettyä. Kapulat pataan porisemaan (mausteita maun mukaan Nauru).

1250792179_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmis satsi nostetaan pihdeillä valumaan ja jäähtymään- mmmm!

1250792194_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten pussitetaan valmiisiin annospusseihin. Itse laitoin kymmenen kapulaa per pussi - ja pihdeillä edelleen.

1250792204_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näin on syksyn sato saatu pakkaseen ja voimme iloiten odottaa talvitunnarikautta, kun on puhtaat tikut pussissa.

--------------

Oltiin tokotreeneissä. Häiriön määrä kentällä oli maksimissaan, kun meneillään oli match show ja kenttä oli koiria pullollaan. Eipä se menoa haitannut. Paikallamakuun tein molempien koirien kanssa. Assin kanssa meni piiloon ja Saagan kanssa olin näkysällä. Näin sain Saagaa pari kertaa kiellettyä, kun se alkoi maatessaan nuuskimaan ympäristöään. Metelistä ja koiratouhusta huolimatta molemmat tytöt makasivat hienosti koko suoritusajan.

Piilottelin tunnarikapulaa Assille. Molemmilla kerroilla aikaa meni,ennenkuin se kapulan pöheiköstä löysi, mutta koko ajan se teki ahkerasti nenällä töitä. Sitten tehtiin virallinen tunnarisuoritus kääntymisine kaikkineen. Assi meni muita maistelematta reippaasti oikealle kapulalle ja lähti tuomaan sitä hiukan epävarman näköisenä, jolloin minä puhkesin suuriin ylistyksiin ja palkkasin runsaalla lihapullamäärällä. Koira oli oikein onnellinen.

Lihapullat olivat kova sana, kun pistin metallikapulan seisomaan pystyasentoon. Tämä asento sai Assin yksissä kisoissa aivan toimintakyvyttömäksi, kun se ei tiennyt, mitä tehdä ja miten ottaa metallikapula suuhun. Kun nyt oli lihapullaa luvassa, se hetken pähkäiltyään osasi kuin osasikin kääntää päätään ja ottaa kapulan. Tätä toistettiin erikokoisilla metskuilla useamman kerran ja hyvin meni. Olinpa tyytyväinen. Ja Assi myös.

Assin hyppynouto on edelleen vähän vaiheessa, mutta nyt se haki reippaasti ja kun vedin sen peruuttamalla hypylle, se myös palautti kapulan hypyn kautta. Kumma juttu, miten varmasta liikkeestä jossain vaiheessa tuli taas epävarma. Ei auta kuin harjoitella.

Pieni seuraamispätkä sujui pääosin oikein hyvin. Enpä ole pitkään aikaan Assia seurauttanutkaan. Nyt pitää siihenkin panostaa.

Saaga teki käskytettynä seuraamista ja jätöt. Liikkeestä maahan meno sujui upeasti, muissa oli vähän yliaktiivisuutta.

Kotielämässäkin oli tänään ollut yliaktiivisuutta, sillä puolen vuoden tauon jälkeen miss Riiviö oli napannut makuuhuoneen toisen verhon alas. Miksi oi miksi oi miksi? MURRRRR!