Meinaan nyt sitä pakkasta sitten on. Lumen määrä ei vielä päätä huimaa, mutta sormet sinisinä kulkee meikäläinen ulkotiloissa, vaikka BackOnTrack-hanskat on nahkarukkasten sisällä. Ehkä tähän vielä tottuu  - tai pakko on tottua, kun kerta pakkasten luvataan jatkuvan.

Mutta on kaunista, se on myönnettävä.

Töiden jälkeen päätin lähteä koiria irti juoksuttamaan. Tai no lähinnä Assia, joka taas hihnassa ei meinaa nahoissaan pysyä, kun energiaa riittää. Auton takaluukku oli jäätynyt, eikä auennut edes naapurin lukkosulilla. Tai siis lukko aukesi, mutta ei ovi, sillä tiivisteet olivat jäässä. Ei hätää, nostin vain turvaverkon ylös, ja takapenkin kautta typykät hiukan hämmentyneinä hyppäsivät vuorollaan takapaksiin. Ja eikun menoksi.

Elsa oli kyllä sitä mieltä, että ihan liian kylmää oli hänen varpailleen - ainakin aluksi.

Assi touhusi omiaan, pyrähteli ja popsi keppiä. Kuvassa näyttää, kuin se olisi kaulaa myöten vajonnut maahan, mutta kyllä peräosakin maan pinnalla oli.  

Sitten se pisti vähän vauhtia ja häikäilemättä törmäsi Elsaan.

Elsa ymmärsi ottaa jalat alleen ja tyypit juoksivatkin jonkin aikaa.

Saaga oli jo henkisesti varustautunut väistämään, kun Assi alkoi lähestyä sitä.

Huh huh, ohi meni! Helpotuksen huokaus!

Juostaan sitten yksin, kun ei ketään kaveriksi saa.

Sitten vielä vähän kepin noutoa ja pureskelua, jonka jälkeen lastasin koirat takapenkin kautta paksiin taas ja lähdettiin kotimatkalle. Kotipihalla aukeni jo takaluukkukin,kun auto oli sisältä ehtinyt lämmetä kunnolla.

Puoli viideltä mentiin vielä Elsan kanssa eläinlääkäriin, jossa vanha neiti sai kuukausittaisen Cartropheninsa.

Rouvakoiran maha paisuu. Kun se seisoo, maha näkyy selvästi. Tulevalla viikolla voi alkaa jo kokeilla, tuntisiko pentujen liikkeitä pinkeän mahanahan läpi.

-------------------------

Äskeistä kirjoittaessani äitikoira tuli työhuoneeseen ja ekaa kertaa meni kirjahyllyn alle makaamaan. Vieressä oli vielä pyykkiteline täynnä kuivumassa olevaa pyykkiä, joten Saagalla oli oma luola. Taitaa olla ensimmäisiä merkkejä pesäntekovietistä. Saagan äiti Gilda oli pentujen syntymän jälkeen ihan mahdoton, kun se yritti päästä talon alle tai muihin piiloihin tekemään pennuille pesää. Liekö tytär perinyt samaa piirrettä.