Nimittäin silmä lepää talvimaisemassa tällä hetkellä. Puut ovat sokerikuorrutettuja, lumi on puhtaan valkoista ja ilma kuulas ja kirpeä. Voi, kunpa saisimme nauttia pakkasesta vielä pitkään.

2082721.jpg

Eilen perjantaina lähdettiin koirien kanssa ulkoilemaan lumisiin maisemiin. Haisteluhulluus on edelleen vallalla. Kun tietäisi, mikä ihme siinä lumessa on niin ihanaa. Onko mennyt eläimiä vai onko lumi itsessään niin lumoavaa, että sitä pitää nokka maassa tutkailla. Otettiin potrettikuva, sillä koskaan ei tiedä, onko näillä leveyspiirellä tämän lumen jälkeen enää uutta talvea.

2082733.jpg

Elsa-lyhytturkki sai manttelin suojakseen, mutta turkkikoirat saivat painaa ihan omissa karvoissaan. Eipä pieni pakkanen tuntunut haittaavan. Mentiin pitkästä aikaa käymään koirapuistossa. Sielläkin oli kaunista. 2082725.jpg

Sokerihuurrettujen oksien keskellä talvisesta luonnosta nautti Elsa-tonttu.

2082715.jpg

Sen sijaan nuoriso oli innoissaan ja alkoi hirmuisen rallin.

2082728.jpg

Hyppyjä, pomppuja, loikkia - häntä alaspäin kaarella kiidettiin tuhatta ja sataa.

2082730.jpg

Assikin innostui takaa-ajoleikkiin. Lumi vain pöllysi, kun tytöt painoivat peräkanaa.

2082716.jpg

Saaga kiisi karkuun.

2082729.jpg

No hitsi, minnekäs se takaa-ajaja jäi?

2082727.jpg

Assi oli jäänyt odottelemaan, koska tiesi, että kohta Saaga kaartaa kuitenkin takaisin. Hullu työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä.  Kohta taas kaksi koiraa jatkoi juoksuaan.  Sitten tuli kuvaajalle kylmä ja sormet olivat kuin jääkalikat, joten suunnattiin kohti kotia.

2082712.jpg

Illalla mentiin kylään Tiinan luokse. Siellä majailee kaksi portugeesia ja mäyris-Minni. Vietiin Minnille lelulahja, sillä mäykkyneiti oli vastikään täyttänyt yhden vuoden. Vinkuva koiralelu oli juuri sopivan kokoinen Minnille, ja se leikki sillä innolla.

2082742.jpg

Saagasta oli ihana tavata Minni taas. Ne leikkivät, nuolivat toisiaan ja osoittivat olevansa todella hyviä kavereita edelleen. Pitkään aikaan ei oltu käyty missään kyläilemässä, joten hirveä hiki ja läähkä oli Saagalla uudessa ympäristössä. Se ei meinannut malttaa millään rauhoittua.

2082747.jpg

Tiina tarjosi ihanat pikkujouluruoat. Kun kinkkurulla kaivettiin esille, toiveikas portugeesilauma meni aivan äärelle istumaan ja herkeämättä tuijottamaan, josko jotain herkkua heruisi.  Assin ilme kertoo, että maistiaisia oli kuin olikin luvassa. Kun ihmiset alkoivat herkutella, koirat saivat jouluhenkisesti siankorvat natusteltavakseen. Nam, sanoivat niin kaksi- kuin nelijalkaiset.

2082738.jpg

Ruoan jälkeen päätettiin ottaa perhepotretti. Ovathan kaikki portugalilaiset sukua toisilleen. Minniä ei saatu kuvassa pysymään. Elikä rivissä vasemmalta oikealle: Nelli (Assin sisko, Fannyn tytär, Saagan isotäti), Elsa (Fannyn sisko, Saagan iso-iso-täti), Fanny (Elsan sisko, Assin ja Nellin äiti, Saagan isomummi), Saaga (pahnanpohjimmainen) ja Assi (Fannyn tytär, Nellin sisko ja Saagan isotäti).

2082750.jpg

Ruoan jälkeen nautiskeltiin ihanasta barokkimusiikista ja lasillisesta punaviiniä. Sukankutimet kilisivät käsissä. Minni katsoi asiakseen auttaa Tiinaa neulonnassa - kiitettävästi lankaan sotkeutuen.

2082744.jpg

Elsa oli kuin kotonaan ja asettui sohvalle erittäin rentoon asentoon kuorsaamaan vienosti. Hyvin harmaa neiti maastoutuu harmaalle sohvalle. Ah tätä onnea!

2082736.jpg

Puolen yön maissa hipsimme kotiin suoraan nukkumaan.

Kiitos mukavasta ja herkullisesta illasta, Tiina ja tytöt.

----------------------------

Tänään ollaan jo käyty Saagan kanssa tokotreenaamassa. En viitsinyt ottaa mukaan kuin yhden koiran, koska pakkasta oli aika rivakasti. Kolmen minuutin paikallamakuu sujui oikein hyvin viiden koiran rivistössä. Poistuin kaksi kertaa maneesin ulkopuolelle hetkeksi ja käänsin muutaman kerran Saagalle selkäni. Ei aiheuttanut levottomuutta koirassa. Palatessa kävin koiran takana kääntymässä. Sekin sujui hyvin.

Ensin treenattiin ruutua. Pientä muovitargetia piti ensin etsiä, mutta löytyihän se ruudusta ja sen viereen Saaga jäi minua odottamaan. Palkkasin sen vielä targetille ja käskin makaamaan. Poistuin ruudusta ja tein pienimuotoisen kävelykaavion. Hyvin Saaga malttoi pysyä ruudussa ja pientä käsiapua käyttäen tuli hienosti ja vauhdikkaasti ruudusta sivulle.

Sitten treenasin jättöjä. Maahanmenoja neljä-viisi ja seisomisia saman verran. Aika napakat suoritukset olivat ja paluu tapahtui aina koiran takaa koukaten. Hienosti Saaga kesti paikallaan. Sen jälkeen suoraa seuraamista käskytettynä. Tämä liike ei sujunut kovin hyvin, sillä Saaga ennakoi kovasti jättöjä ja jäi jälkeen. Olisi pitänyt tehdä jotain muuta välillä jättöjen nollaamiseksi. Yksi hyvä, oikeakontaktinen seuraamispätkä kuitenkin saatiin. Tarvitaan harjoittelua pitkäkestoisuuteen, suullista tsemppaamista matkalla ja lopuksi superpalkka, kun homma on sujunut hyvin.

Hyppyä tehtiin kolme kertaa, ja kaikki kolme olivat erittäin hyviä kisasuorituksia. Kaukokäskyssä maahanmeno vaati pari kertaa kaksi käskyä. Niitä en palkannut, mutta muuten aika hyviä kaukkareita tuli. Tosin matka oli ehkä puolitoista metriä, mutta ei me matkaa olla tehtykään vielä. Sitten lähdettiin kotiin.

Tänä iltana tulee meille yllättäen hoitopoika. Perro Ässä saapuu taloon, ja saahan nähdä, miten homma sujuu. Ja miten yö sujuu - nukummeko silmäystäkään vai kaikki rivissä kuorsaamme kuin ellunkanat?Jatkoraporttia pukkaa huomenissa.