Mahatauti on olutta ja menyttä - onneksi. Yö nukuttiin kaikki sikiunessa ilman levottomuutta. Tänään sitten suunnattiin töiden jälkeen maneesille. En jaksanut viritellä kuin kepit ja yhden verkon. Saagan kanssa tehtiin monta vauhdikasta keppimenoa. Sitten otin verkon pois. Muutaman keskenjätön jälkeen ja kun kuljin reipasta kävelyvauhtia vierellä Saagan edetessä kepeillä, se teki koko hela hoidon ihan puhaasti ja USEITA KERTOJA! Ihanaa! Josko tämä vieressä kävely olisi se viisasten kivi, jolla koira malttaisi tehdä kepit loppuun. Tokihan verkon kanssa se tekee ne itsenäisemmin ja voin kiitää vauhdilla kauempanakin, mutta jos tämän alkuvaiheen varmistamiseen riittää kävely, niin sitten kävellään. Eiköhän se varmuus ja itsenäisyys siitä koko ajan kasva, kun se jo on kuitenkin olemassa koiran päässä.

Saivat Assi ja Elsakin keppejä tehdä. Sitten koko sakki riehui irti ja imuroi juostessaan kakkahippuja haltioituneessa tilassa. Kun suurin puhku oli purettu, koirat joutuivat taas hihnaan seinustalle. Ensin tein Saagan kanssa tokoa. Seuraaminen meni erittäin hienosti, samoin käännökset. Motivaatio oli keppitreeneistä huolimatta oikein korkealla. Liikkeestä maahan meno oli tosi hyvä. Seisomista vahvistan iskemällä namin naamaan samalla, kun sanon seis. Auttaa kummasti pysähtymään. Kiersin molemmissa  liikkeissä koiran takaa vierelle. Hyvin Saaga pysyi paikallaan. Tehtiin myös pieneltä matkalta kaukoja. Muutama ylösnousukin. Istu-maahan-kuvio sujuu ihan hienosti. Nouseminenkin alkaa kehittyä. Luoksetulo oli tosi vauhdikas ja sivupaikka täsmällinen. Olin hirmuisen tyytyväinen pikkukoiran työvireeseen ja taitoihin.

Assin kanssa tokoteltiin myös. Harjoiteltiin peruuttamista maneesin seinän vieressä eikä Assi siitä yhtään paineistunut vaan peruutti kiltisti. Nami ja käsi pitää olla kyllä apuna vielä kovasti. Seuraamiset menivät erittäin hyvävireisesti ja oikeassa paikassa. Askeleet vasemmalle ovat vaikeat, sillä helposti Assi sen jälkeen tulee sivulle joko väljästi tai vinoon. Oikealle siirtyminen sujuu hyvin. Pysäyttämisessä treenasin sekä seisomista että maahan menoa. Seisomiset tapahtuivat tosi napakasti. Maahan meno oli hitaampaa.  Kaukokäskyt lähietäisyydeltä sujuivat erittäin hyvin, kun alkuun päästiin. Tokosta tuli myös oikein mahtavat fiilikset. Loppupalkkana sai porukka taas juoksennella. Oli käytetty kroppaa ja päätä. Kelpaa iltaa viettää keskenään kotona, sillä lähden itse Katin kanssa joulukonserttiin.

Otsikon snautseri on sitten tämä tässä:

2150528.jpg

Miss Törkyturpa suoraan maneesista tulleena. Kuvan jälkeen mentiin partapesulle. Loppuviikosta trimmataan kuono esiin. Myös Assilla. Ja villahousut saavat kumpaisellakin kyytiä myös.