Arkeen on taas palattu, rauhalliseen onneksi. Sen verran rankka viikonloppu oli, että iltapäivällä meinasin kuukahtaa sohvalle, kun katselin telkkaria. Koirien kanssa käytiin kentällä riehumassa, joskin oli aika liukasta. Sieltä menin paikalliseen eläinliikkeeseen tilaamaan itselleni Back on Track-hanskat, sillä huonon ääreisverenkierron takia osa sormistani on välillä kylmyyden takia aivan valkoisia. Salme Mujunen suositteli käsineitä, ja uskon, että tuomari, joka joutuu seisomaan tuntikausia kylmissä maneeseissa arvostelemassa koiria, tietää, mikä lämmittää ja mikä ei. Toivottavasti ovat hintansa väärtit.

Illalla oli Saagan agilitytreenit. Meitä oli paikalla vain neljä, joten ehdittiin tehdä jos jonkinlaista rataa ihan rauhassa. Ratapiirroksista unohtuivat värit pois, mutta en jaksanut vääntää uusia, joten saa kelvata.

Eka rata oli Saagalle vaikea. Jotenkin se ajautui helposti minun vasemmalle puolelleni, kun etenin oikean puoleisella kädellä ohjaten seuraavalle hypylle. Iskikö toko-syndrooma Saagaan? Toko-koirahan on aina vasemmalla puolella. Muutenkaan  välistä vetäminen ja hypylle saattaminen ei ollut ihan helppoa minulle, joten koiran kaarteet olivat laajahkot eikä  rata ollut huippusuoritus muutenkaan. Tätä harjoitellaan siis toistekin. Sitten tauotettiin. Tänä aikana Saaga tutustui hevosenkakkavalikoimaan. Minä olin ottanut pippuripurkin mukaan ja yhden sainkin pippuroitua niin, että pikkuisen koira irvisteli. Ne pallerot, jotka oli pippurilla kuorrutettu, jätettiin rauhaan, mutta olihan vieressä monta muuta maustamatonta. Rasituksen rasitus! Onneksi radalla koira eteni eikä saalistanut kakkaa.

Toinen harjoitus oli samalla radalla, mutta vietiin toisella lailla. Tämä sopi Saagalle ja minulle paremmin. Olihan vienti helpompaa. Saaga jaksoi yllättävän monta toistoa ja innokkaasti vielä.

Kolmas treeni oli takaaleikkaustreeni. Harjoituksen saattoi tehdä kolmen esteen sarjana hyppy-hyppy-putki tai niinkuin kuvassa on numeroitu pitempänä. Lähdössä ohjaaja on koiran oikealla puollella ja ennen kakkoshyppyä leikkaa takaa ohjaten koiran putkeen. Tosi hyvin Saaga tässä toimi. Ihan yllätyin. Yhdessä putkessa oli kagea, joten Saagan piti palata takaisin se syömään. Yöks! Mutta muuten sekä lyhyt että pitkä rata sujuivat ihan kivasti. Takaaleikkausta ollaan turhan vähän Saagan kanssa treenattu, joten kiva, että saatiin harjoitusta.

Hyvät oli treenit ja hiki tuli molemmille.