Jouluna oli lunta ja pakkasta Lappeenrannassakin yllin kyllin. Matalimmillaan pakkasta oli melkein kolmekymmentä astetta. Kaunista oli ulkona.

Neiti Friida vietti ensimmäistä jouluaan - ja antoi elämänsä ensimmäisen joulukuusen olla ihan rauhassa.

Sen sijaan äidin kanssa riekuttiin välillä estoitta - ja Assia otti päähän.

Jouluaatto valkeni näin kauniissa säässä. Pakkasen takia Elsaa käytettiin vain pienillä ulkopisutuksilla, mutta muut kyllä saivat hankien keskellä kiitää. Friidalla ei ainakaan ollut yhtään kylmä.

Kun sininen hämärä alkoi langeta maan ylle, koiratkin liovat mielellään lämpimissä sisätiloissa.

---ja vetävät hirsiä. Krooh!

Vaan joululahjojen jaon aikaan karvainen väki oli tikkana pystyssä omia lahjojaan odottamassa - ja herkkuja oli niillekin paketeissa runsain mitoin.

Joulupäivänä saapui Tuisku perheineen. Talossa oli silloin kymmenen ihmistä ja viisi koiraa. Sopu antoi sijaa kaikille- kunhan ei silloin tuppauduttu Tuiskun perheenjäsenten seuraan, kun oli Tuiskun vuoro saada rapsutuksia. Varsinkin Friida sai kylmää kyytiä Tuiskulta.

Tapaninpäivänä lähdettiin moikkaamaan Friidan kanssa veli-Franklinia. Valoa oli vähän, joten kuvat ovat tuollaisia ei niin huippulaatuisia, mutta näkeepä niistä, että kivaa oli ja Oskari oli hyvä leikittäjä.

Sitten siirryttiin sisätiloihin sulattelemaan ja kahvittelemaan.

Franklin makailee lattialla etutassut ylväästi ristissä.

Sisarukset kehittivät pienen kiskomisleikin.

Jossain vaiheessa puruluu meni poikki, mutta kauan sitä jaksettiin kiskoa.

Lopuksi vielä yksivuotisposeeraus. Vasemmalla  Friida, oikealla Franklin.

Tänään sitten ajaa hurauteltiin liukkaassa kelissä kotiin. Arki voi alkaa. Kiitos paljon isälle ja äidille ja muulle joukolle rattoisasta jouluseurasta!

--------

We were in Lappeenranta during the christmas time. There were also very much snow and the temperature was nearly minus 30 degrees in the Christmas Eve. Elsa spent the most of the time inside but Friida and the others had fun in the snow. At least Friida had. This was her first Christmas and she didn´t do any harm to the christmas tree. I was really pleased of that. Friida and the others got many treats as a present. On the Christmas day came Tuisku-coton de tulear and her family to visit too. There were ten people and  five dogs in the house, but all went well and peacefully. Yesterday I and Friida went to visit Friida´s brother Franklin and his owners. Both dogs had a lot of fun in the snow with Oskari - and inside too.

Today we drove home. Christmas is over: Thank you all, dear family memebers, for such a lovely Christmas time.