Tällä kertaa mentiin Annin kanssa omalle maneesivuorolle.  Annilla oli mukana colliepoika Mooses ja minulla Assi ja Saaga.  Virittelimme kepit ja neljä hyppyä, joista kolme Hyvinkään radan pitkäksi kolmen hypyn riviksi, jossa kaikki hypyt ovat vierekkäin.  Oijoi,miten kauniisti Saaga hypyt menikään oikein ohjattuna. Assi  teki myös innokasta ja mallikasta hyppysuoritusta. Eli jos ohjaaja on ajan tasalla, koirat toimivat kyllä. No, ei mikään uutinen tämä Nolostunut.  Yhdellä hypyllä treenasimme sylikäännöstä. Saaga taipui kohtuullisen hyvin, mutta Assin kanssa piti aloittaa alkeista. Eipä sen kanssa ole treenattukaan sylkkäreitä. Sitten pidettiin juomapaussia ja katseltiin, kuinka Mooses treenasi vuorollaan.

Mooses kaartaa loppusuoralle.

Haltioitunut yleisö ja virvokkeet.

Anni muisti pari Janita Leinosen treeniä hyvin yksinkertaisella estekuviolla ja niitä teimme myös. Jälleen kerran Saaga taipui uskomattoman hyvin ja seurasi käden liikkeitä pienillä kaarteilla. Twist ennen kakkosta oli hyvässä muistissa Tuija Kokkosen koulutuksesta ja sujui mainiosti sekä Assilta että Saagalta.

Assille tuotti  kakkosradalla vaikeuksia kääntö ykköshypyn jälkeen kakkoselle. Sen kanssa piti aika tavalla peruuttaa, että sai sen oikealla kädellä käännettyä. Saagan kanssa senkun seisoin naama ykköshyppyyn päin, vedin oikealla kädellä ja pienellä askelluksella Saagan ykkösen yli ja sylikäännöksellä kakkoselle.  Siitä taitaa tulla aika nasta agilitykoira!

Keppejä mentiin molempien koirien kanssa. Assi nautti koko rahan edestä ja Saagakin kesti muutaman kiihdytyksen kiihdyttäen itsekin. Ihanaa,että senkin kepit alkavat olla kunnossa. Nyt vain pitää harjoitella erilaisia lähetyksiä eri kulmista ja antaa sen sitten tehdä kepit mahdollisimman itsenäisesti.

No höh, loppuiko tämä jo? Ei loppunut, vaan typykät saivat vielä riehua loppuenergian pois. Ja vielä pääsivät palautumislenkille. Aika tyytyväisiä koiria kuskasin kotiin pesulle.

"Ai tyytyväisiä vai?" toteaa Minni varahoitajan sylissä mulkoillen syyttävästi. "Minä en ainakaan ole tyytyväinen, sillä minua ei otettu mukaan lainkaan. "

Elämä on laiffia toisille, Minniseni!