Tänään peruin useita Assin tokokisoja. Helpotti fiiliksiä vallan hirmuisesti. Assi ei vielä läheskään ole valmis voittajaluokan kisoihin.  Ja kun ei kerran ole, mitä järkeä on kisata. Siis annan meille molemmille treenirauhan. Vanha koira oppii omalla laillaan hitaammin asioita,niin innokas kuin Assi onkin. Minäkään en taatusti ole mikään huippuluokan kouluttaja. Treenataan siis vähän kerrallaan, ja kun ja jos ollaan hyvässä kisakunnossa, sitten ilmoitan meidät kisoihin.

Tänään käytiin treenailemassa iltapäivällä. Ruutu meni sangen mukavasti. Hyppynouto oli oikein hieno. Metallinoudossa Assi pisti raville aivan loppumetreillä. Siihen asti laukkasi. Se paineistuu, kun lähestyy minua. Luoksetulon seisautusta tehtiin vain pallolla ja kerran hämäysheitolla. Ihan hyvä tulos. Istumiset menivät painokkaalla käskyllä ja pienellä hidastuksella. Tunnari meni metsään, joten aloitettiin taas nenänkäyttöharjoitukset kapulan piilotuksella pöheikköön. Ja löytyihän se sieltä hyvällä ja iloisella asenteella. Missään tempussa ei ole oikotietä onneen. Siis askelletaan hitaasti ja vähän kerrallaan.

Saaga teki ruutuun seisomaan pysähdykset todella hyvin. Se seisahtui targetin viereen odottamaan, kunnes saavuin palkkaamaan lisää. Hypyssä se lähti heti, mutta kun odotutin istumassa, se päätti itse palata sivulle. Palautin sen istumaan hypyn taakse ja kutsuin. Kehuin, mutta namia ei herunut. Seuraavilla kerroilla se malttoi odottaa. Jätöt olivat ihan jees, joskin seuraaminen on kummallista pomppelehtimista minussa kiinni. Pitää ruveta sitä hinkkaamaan pienillä askeletenemisillä. Luoksetulon pysähdys on jotenkin mennyt pieleen pallopalkalla. Taisi tukkakin olla turhan paljon silmillä. Mutta pari oikein onnistunutta pysäytystä sentään saatiin. Noudossa oli ensin kaksi tosi verkkaista versiota, joista hillitty kehu, muttei palkkaa. Kolmas oli vauhdikas mennen tullen, ja siitä Saaga sai hyvän palkan ja sitten lopetettiin. Saaga ei tänä vuonna ole tokokisoihin menossa, joten senkin kanssa vain rauhassa treenaillaan.

Vaikkei ollut mikään täydellinen treenihetki, mieli oli jotenkin seesteinen ja rauhaisa. Kisapaineiden poistuminen helpotti.