Siis tänään kohteena Purinan syysskabat ja kaksi rataa. Ensimmäisessä oli tuomarina Ronald Mouwen Neederlandsseista eli Hollannista. Oli Roonaltti oikein kivan radan meille laittanut. Suhteet piirroksessa eivät aivan ole kondiksessa, mutta tuo Flexitrack tekee epäsuhtaisia esteitä ja se tietää vaikeuksia radan piirtäjälle.

No, meillehän tuli perinteiseen tyyliin hylky. Saaga teki todella hyvää rataa, mutta en saanut sitä kääntymään renkaalta jyrkästi keinulle vaan pussiin se paineli. Käytin ääntä ja vedin sivulle, mutta ei auttanut. Olisi pitänyt jarruttaa jotenkin vauhtia jo ennen rengasta ja kääntää selkä menosuuntaan tai jotain. Hylyn jälkeen rata sujui taas äärettömän hyvin loppuun asti. Oli siis kaikesta huolimatta todella hyvä hylky.

Toinen rata juostiin ulkona ja onneksi sadekin oli loppunut. Tuomarina oli Mia Laamanen. Rata on tässä:

Toisena esteenä oleva muuri oli äärettömän hankalassa asennossa. Siitä ei näkynyt ykköshypylle kuin toinen tolppa. Todella monelle tuli tässä kohtaa jo hylky tai ainakin kielto. Minä selvisin kunnialla alkuhässäkän. Puomin ylösmenosta nousi käsi. Koiralla ei kyllä ollut mikään kova vauhti, mutta en sen koipia kyllä tsiikaillut. joten voi olla, että ei sitten koskenut kontaktiin. Puomin alasmenolla himmaili ja hidasteli vähän aikaa. Toinenkin vitonen radalta saatiin, en tiedä mistä, mutta voin olettaa, että ehkä A:n ylösmenosta. Molemmilla alasmenoilla Saaga kyllä kontaktiin kosketti, vaikka myös A:lla se sikamaisesti hidasteli jälleen. Kaiken kaikkiaan rata oli aika haasteellinen. 26 osanottajaa ja 5 sai tuloksen. Voittaja ylitti ihanneajan melkein viidellä sekunnilla, toiseksi tullut belgianpaimenkoira kontaktivirheellä alitti ihanneajan alle neljällä sekunnilla. Saagakin alitti ajan juuri ja juuri, mutta nuo kontaktit veivät kyllä aikaa. Muuten sillä oli tosi hyvä vauhti molemmilla radoilla. Meidän kymppituloksella päästiin palkinnoille, kun viisi parasta palkittiin ja me olimme neljänsiä. Heh heh! Saatiin todella hyvää harjoitusta ja mieli oli mitä parhain kisojen jälkeen. Saaga toimi tänään mainiosti. Portugeesi Ella, Pojun sisko, oli ykkösissä tempaissut kaksi nollaa, eli sekin on hyvää vauhtia matkalla kakkosiin. Kiva, että alkaa tätä rotuakin nähdä enemmän kisa-areenoilla.

Kotkalaismenestystä oli kakkosissa, sillä Raisu voitti minikakkoset ja Pam tuli kolmanneksi. Onnea Pamille ja Matille kolmosiin noususta. Piirimestaruuskisoissa Eija ja Windy sijoittuivat kolmansiksi. Onneeee!!!