Tänään on ollut vanhempien koirien hoitopäivä.

Ensin vein Elsan Teemu-tohtorille saamaan kuukausittaisen nivelpistoksensa. Lisäksi se sai nelosrokotteen. Tuumailin, että näinköhän tuo oli viimeinen Elsan nelosrokote, kun ne nykyään ovat ainakin kaksi vuotta voimassa. Tohtori sanoi, että heillä eilen oli asiakkaana koira, joka oli syntynyt 1995 eli eihän sitä voi tietää. josko Elsakin yltäisi tuollaisiin lukemiin. Mutta toisaalta epäilen. Elsassa on vähän ollut dementoitumisen merkkejä. Kotiarjessa se on samanlainen kuin ennenkin. mutta kun mennään yökylään, tulee Elsalle ongelmia. Oltiin alkuviikosta yksi päivä ja yö pentuja hoitamassa. Elsa ei millään osannut asettua makuulle huilaamaan, vaikka Assi ja Lee pötköttivät reporankana keittiön lattialla. Elsa vain seistä tönötti pitkän ajan paikallaan. Olin tuonut kotoa koirapatjankin, jotta joku tuttu lepopaikka löytyisi, mutta kesti kauan, ennenkuin Elsa siihen osasi asettua. Saman olen huomannut muissakin tutuissa kyläpaikoissa. Paitsi Windylässä, jossa on niin ihana pehmeä olohuoneen matto ja sohva, johon koira saa mennä. että Elsakin löytää heti lepopaikan. Mutta selvästi siis vanhuus on iskenyt Elsapelsasen aivokoppaan. Sydämen sivuääni on edelleen pieni, kuunteli tohtori, eikä aiheuta toimenpiteitä. Hyvä niin.

Assi pääsi - omasta mielestään joutui - kylpyyn. Nyt se kuivattelee kylppärissä turkkiaan ja pitkiä villahousujaan. Kunhan saan koiran kuivaksi, saavat villahousut trimmerillä kyytiä, samoin kuin snautseriparta. Nääs huomenna mennään vierailemaan Edun, Göstan ja Caruson luo ja pitäähän vanhenevan leidin olla parhaimmillaan uroiden keskellä. Elsan jätän suosiolla kotiin vartioimaan taloa - eli siis kuorsaamaan. Tarkoitus on tehdä hyvä lenkki Anun ja koirien kanssa eikä Elsa ehkä jaksa hangessa poslata kovinkaan kauan. Huilatkoot siis kotona sängyn päällä. Ostan Anulta melkein täyden pullon senioriöljyä ruokaan lisättäväksi. Edu ei kuulemma ollut aineesta tykännyt, mutta ainakin Assille kaikki kelpaa - ja yritän minä sitä Elsallekin tyrkyttää.

Mistä tuota lunta riittää?

----------------

Muutama päivä sitten oli Miss Villapöksy tällainen:

Nyt on pöksyt ajettu ja turkki kuohkea, puhdas ja takuton. Kova homma, mutta kaiken väärti.

Eilen illalla testasin vielä kotipihalla jalustaa. Jopa tuli terävyyttä lumipuuhun. Taivas ei ollut ihan tuon värinen, mutta punertava kuitenkin.

Kameran kanssa leikkiminen on hauskaa!