Ajelin Saagan snautserikuonon kymppiterällä lyhyeksi. Kelpaa mökkeilemään lähteä. Melkein ajoin alas Assinkin turkin. Melkein. Mutta ei pystynyt eikä kyennyt. Se on niin soma oikeassa portugeesitrimmissä ja niin pöhkön näköinen lyhyenä, ettei sydän antanut periksi. Ajattelin ensin, että mökillä on koiran ja emännän elämä helppoa. Ei roskia turkissa, nopea kuivata - ja silleen. Mutta kun ei pysty niin ei pysty.

Kyseisen turkkikoiran valioanomusta på svenska yritän tulkita. Mikä on HD-status? Liekö lonkka-arvo? Ei ole virallisia lausuntoja meillä Assista, epävirallisia kyllä. Jos olisi ollut ID-status, niin olisin sirumerkinnän laittanut, mutta HD? Jos joku tietää, nyt olisi hyvä hetki vinkata. Toi koirasvenska kun ei ole minun vahvinta aluettani, jos svenska yleensä ollenkaan.

Huomenna suunnataan epämääräiseksi ajaksi mökille mukana hoitoon tuleva portugeesi Anna, puolitoistavuotias sukulaistyttö. Uusi tuttavuus meidän laumalle. Saapa nähdä, mitä pimut sanoo. Onpa meillä leegio koiria ollut hoidossa tätä ennen, joten en odota onkelmia. Elsa saa istua mökkimatkan turvavöissä etupenkillä, niin nuoriso - ja Assi- saa sopeutua takapaksissa toisiinsa. Anna on innokas uimari. Josko tarttuisi Saagaankin? Raporttia seuraa, jahka kotiin palataan.