Tulevana viikonloppuna siis. Vaikka tämä kaamos ja pimeyden laskeutuminen elämään vaatisikin lähinnä talviunille vetäytymistä ja huilaamista. Mutta elämä kulkee eteenpäin ja portugeesit vaativat actionia emännän koomatilasta huolimatta, Siis töpinä jatkukoon.

Tänään saivat Assi ja Saaga kuukausittaisen hierontansa. Friida kiljahteli portin takana, kun alkoi näyttää siltä, että hieronta alkoi lähetä loppuaan. Saas nähdä, mitä se  sinä päivänä sanoo, kun itse on hieromisen kohteena. Vaan ei vielä. Saagalla oli niskassa  iso jumi. No, pitääkö sen aina tehdä hihnalenkillä sellaisia repäisyjä, että emännältä meinaa käsi irrota nivelkuopasta vain sen takia, että tyyppi haluaa kakalle. Kyllä sitä hillitymmällä vauhdillakin sinne kakalle pääsisi. Toinen jumipaikka oli peräpäässä, mutta se taas voi johtua siitä, että Friida aina kentällä riehuessaan hyppää äitinsä selkään. Nyt on taas jumit auki äitimuorilla, Assin iso jumi löytyi etuvasemmalta. Muuten näytti ihan hyvältä. Onhan sillä pienempää jumia siellä täällä rangassa, mutta siihen nähden, että perä on jo heikko, ei sitä kyllä menossa näe.

Huomenna ovat seuramme tokokisat. Molemmat koirat ilmoitin muinoin kisoihin, mutta myös kauan aikaa sitten peruin paikat. Nääs kumpikaan ei ole kisavalmis, ei Saaga voittajaan eikä Friida alokkaaseen. Minä sen sijaan olen valmis toimistohommiin. Joten aamulla kello soi ja Mustan Ruunan maneesille käy tieni. Katsotaan sitten alkuvuonna, josko Friidan kanssa pystyisi korkkaamaan alokasluokan.

Sunnuntaina mennään Friidan kanssa Hyvinkäälle koirauimalaan. Tai siis siinä tapauksessa, etteivät juoksut ole alkaneet. Jos jostain syystä ovat, Assi saa lähteä uikkimaan. Mutta tällä kertaa vain yksi koira on mukana. Saaga on ýlen kiitollinen, ettei arpa missään nimessä osu siihen. Se kun ei periaatteessa ui, ellei pakoteta.

Lauantai-iltaan mahtuu vielä neljän tähden illallinen Minnilässä - joten koirapuuhien keskellä myös herkkuja ja hyvää seuraa.

Tiistaina kävin Malin Ekblomin luennolla Kouvolassa kuuntelemassa tietoiskua koirien raakaruokinnasta. Mutta siitä myöhemmin, kun päästään alkuun.