Käytiin tänään Assin kanssa aamusella kisaamassa pitkästä aikaa kaksi kisaa Kouvolassa. Ekalla radalla huomasi Assin treenaamisen vähyyden, sillä rimoja tippui kolme kappaletta ja yliaikaakin tuli hiukan. Muutenhan tuo eteni radalla vanhalla rutiinilla. Kun yritin kotona muistella, miten rata kulki, tuli täydellinen blokki osasta rataa. En siis saanut syntymään ratapiirrosta. Sorry.

Toinen rata on tässä:

1244297453_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuomarina oli molemmilla radoilla Sami Topra, ja radat olivat mielestäni oikein kivoja. Haasteellisia juu, mutta ei ihan älytöntä vääntöä kuitenkaan. Tällä radalla ei yhtään rimaa tippunut. Kartturi vaihtoi ohjaussuunnitelmaa esteeltä 13 esteelle 14 ja unohti vetää kunnolla koiran hypyn 14 yli. Siitäpä tuli kielto ja kello tikitti, kun palasimme suorittamaan esteen.  Viimeisellä putkella olisi pitänyt olla ottamassa putken päässä vastaan koiraa, niin käännös olisi ollut tiukka. Nyt Assi teki todella laajan kaarroksen, kun olin odottamassa lähellä viimeistä hyppyä. Tulos viisi ja yliaikaa 9 sekuntia. Aika oli tiukahko, mutta ilman virheitä ja turhan laajaa kaarrosta oltaisiin aika lähelle kuitenkin ihanneaikaa päästy. Assilla oli kyllä kivaa.

Ekalle radalle oli rimat laitettu 65cm:iin. Kysyin tuomarilta rimankorkeuksista ja hän sanoi, että niiden pitää olla kuudessakympissä. Onneksi ne korjattiin oikeiksi. Etukäteen olin jo miettinyt, että jos rimat ovat tapissa, en ehkä mene Assin kanssa radalle lainkaan. Se ei ole hyppinyt aika päiviin niin korkeita, enkä viitsisi koiraa kiusata tuollaisilla loikilla. Kuusikymppiset Assi selvitti kyllä, kunhan taas sai hyppyrytmistä kiinni. Päätin kuitenkin, että syksyllä oleva seuran mestaruuskisa on Assin viimeinen kisa ja sitten kilpailut saavat lopullisesti jäädä. Siis agilitykisat. Tokoiluhan me harrastamme täyttä päätä vielä pitkään.

--------------------------------------------------

Iltapäivällä kävin katsomassa - ja kuvaamassa videolle - kaverin koiran luonnetestin. On se kyllä mielenkiintoista katsottavaa. Kyseiseen oman seuran järjestämään testiin oli Saagakin ilmoitettu, mutta jo alkuvuonna peruin paikan, kun tuntui tuo ipana sen verran keskenkasvuiselta. Mutta syksyllä saatetaan yrittää Vesikoirayhdistyksen luonnetestiin, jos vaikka mahduttaisiin joukkoon. Järkevöityköön vielä kesän ajan - jos mahdollista.

-------------------------------------------------

Tuiskulle kuuluu hyvää. Ikävä ei ole ollut, ruoka maistuu ja yönkin se nukkui hyvin. Tai no hyvin ja hyvin, kun Assin maha oli taas löröllä ja käytiin neljä kertaa yön aikana ulkona hädillä. Tuisku ja Saaga saattelivat joka kerta meidät ovelle. Kello kolmen aikaan mukaan lähti monta innokasta ulkoilijaa  - ja yksi sangen ryytynyt emäntä.  Varmaan ensi yönä uni maittaa kaikille. Assinkin maha on jo ihan ok.