Tänään käytiin Marian treeneissä Kouvolassa. Ja Friida teki oikein rataa. Okei, okei, eihän se ollut kuin 8 estettä pitkä, mutta kuitenkin.

Rata on tässä:

Friida treenasi ponnareilla eli putken puolikkailla. Okserissa oli pienempi ja isompi puolikas. Pomppukone jäi hienosti odottamaan ykköshypyn taakse ja sain kuin sainkin sen kääntymään kolmoselle. Putkelle vientiin asti tarvittiinkin sitten useampi yritys. Friidalla ei ole olemassa hyppy-käskyä, mutta kun kutsuin : Tule ja sanoin heti perään:Käännä, niin tuli ja kääntyi. Sylkkärillä sitten vasemmalla kädellä heitin putkeen ja vaikeaksi kuvittelemani vienti vitoselta kutoselle onnistui tässätyksellä yllättävän hyvin, vaikka koira ei kyllä mitenkään pystynyt erottamaan toista saman suuntaista hyppyä. Vaikeinta oli viedä kutoselta seiskalle, mutta onnistuihan sekin lopulta ja putki huipensi radan. Friidalla oli kivaa, joskin se karkasi pari kertaa paikalta tutustumaan toisiin koiriin - ja sai häädöt pois, onneksi. Äitinsä oli paljon helpommin luona pysyvä pienenä, mutta sen kanssa aloitettiinkin pentutoko ryhmässä jo kolmen kuukauden ikäisenä. Friida rakastaisi niin kamalasti kaikkia, ja jos joku ärisee, se oikein tyrkyttäytyy matelemaan ärisijän eteen liristen ja heittäytyen selälleen. Vähempikin matelu riittäisi kyllä minusta.

Eilen illalla olivat Saagan treenit. Tehtiin montaa pientä rataa. Sain pallolla Saagaa kuumumaan ja tekemään kontakteilla niitä virheitä, mitä se tekee kisatessakin esim. himmailua alasmenossa. Näin niitä pääsi korjaamaan ja vaatimaan oikeaa suortusta. Kepit mentiin normivauhtia metsään päin, mutta päinvastaiseen suuntaan aivan järisyttävän hienon nopeasti. Neliökuviota tehtiin myös takaa vienteinä ja välistä vetoina. Pallo paransi vauhtia tässäkin. Eli Saaga toimii kuin toimiikin lelulla. Jes!