Hyvin ja syvää unta nukutun yön jälkeen ollaan taas kaikki iskussa. Vein koirat kentälle rälläämään ja varsinkin Assin moottori ei millään meinannut lakata käymästä, kun piti niin monen tunnin autossa oleksimisen energiakertymät purkaa.

Videot ovat tässä:

Saagan Mikkelin radat

Kun niitä tänään katselin, löysin kyllä paljon parannettavaa. Eka rata oli nolla, mutta siinä oli kyllä hyväntahtoisella tuomarillakin osuutta. Meinaan aika kauas Saaga karkasi ohitseni putkesta. Todella surkea haltuunoton yritys. Suorastaan olematon. Muutamia kontaktilletulohidasteluja oli myös. Muuten rata oli kiva ja paikoin vauhdikaskin. Saaga kääntyy aika sutjakkaasti.

Toisella radalla Saaga oli jo ennen lähtöä jotenkin keskittymätön. Nauhalta kuuluu koiran louskutusta, joten sitä koiraako Saaga katseellaan etsi vai mitä, mutta minuun se ei keskittynyt kyllä. Ja sitten se rontti varasti. Olin suunnitellut meneväni hyvin lähelle putkea, että ennätän viemään Saagan kunnolla hypylle. Kun olin armottomasti jäljessä, Saaga pyöri putken jälkeen. Se ei ohittanut hyppylinjaa, tuomari ei näyttänyt nimittäin vitosta, mutta aikaa tärvääntyi. Kokkosen Tuija, joka oli katsomassa tätä rataa, sanoi, että ehdottomasti olisi pitänyt näyttää hyppyä vastakkaisella kädellä, jotta koira saa suunnan. Hyvä vinkki. Yritetään muistaa. Vitonen huonosta hypyllevientiyrityksestä tulee myös minulle, sillä en malttanut tehdä vientiä loppuun. Ihanneaika oli todella löysä, joten aikaa tehdä ohjaus kunnolla olisi ollut vaikka kuinka. Loppu sujui taas ihan mallikkaasti.

Radat olivat kivat juosta ja olivat ykkösille sopivat.  Kiitos tuomari Allan Mattssonille! Saagasta on kehittymässä hyvä agilitykoira, kunhan ohjaaja toimii oikein. Kiitos Saaga! Hienoa, että pikkutytön pää kesti kaikki viikonlopun puuhailut. Mainio työkoiran alku tämä hömppäneiti.

Vaikka edessä onkin kiire viikko, yritän seuraavaan kisaan mennessä ehtiä ajaa Saagan superpitkät villapöksyt vähän kesäisempään kuosiin. Takkuturkkikin olisi syytä kammata pitkäturkeilta. Yritetään ehtiä.