Käytiin Saagan kanssa Kouvolassa Marian opissa pitkän aikaa. Sylikäännös oli päivän teema. Kyseinen tekniikka on minulle sangen outo. Assin kanssa en ole sitä ikinä käyttänyt, joten kaikki treeni oli tarpeen. Ensin harjoiteltiin koiran kääntämistä kummallakin kädellä itsestä poispäin. Saaga oli edessä.  Peruutin, ja vedin koiraa sivuitseni kääntäen sen ulkokautta samansuuntaiseksi kuin itse samalla edeten itse eteenpäin. Eli koira teki U-käännöksen ulospäin, minä peruutin ja lähdin eteenpäin koiran kääntyessä. Tämä treenattiin molemmilla käsillä ja hyvin Saaga taipui kumpaankin suuntaan. Sitten alkoivat varsinaiset harjoitukset.

1906650.jpg

Ekassa harjoituksessa ohjaaja seisoi sivuttain hyppysiivekkeen suuntaisesti nenä hypylle päin. Koira vietiin oikealla kädellä esteen ja ohjaajan välistä esteen ympäri (kehut siinä kohtaa, kun koira kääntyi) ja pallolla vauhdittaen hypyn kautta eteenpäin. Alussa meillä ei ollut hyppyrimaa ollenkaan vaan keskityttiin oikeaan tiiviiseen liikerataan. Tämä tehtiin molemmilla siivekkeillä.

Toisessa harjoituksessa ohjaaja peruutti hypyn siivekkeen luota taaksepäin vieden koiran kiertämään hypylle ja sitten itse eteenpäin liikkumalla koiran ohjaus toiselle hypylle. Todella taloudellista liikkumista ja toimiessaan nopeuttaa radalla etenemistä.

Kolmannessa harjoituksessa tehtiin sama kuin edellä,mutta rata jatkui mutkaputkeen.

Neljännessä treenissä koira tuli kahden hypyn takaa. Ohjaaja seisoi  punaisen pisteen osoittamassa paikassa ja ennen koiran lähtöä toiseen hyppyyn alkoi peruuttaa kohti kolmatta hyppyä, jotta koira voi ennakoida, millaisen hypyn se tekee. Sitten tehtiin samalla lailla kuin edellisissä,mutta putken edessä tehtiin joko persjättö tai puolivalssi, jotta päästään putken oikealle puolelle.

Ihan tosi kivasti Saaga toimi, vaikka vähän vetelä se nykypäivänä onkin. Liekö valeraskauden oireita vai mikä lie. Vauhdikkaista hypyistä se innostui selvästi enemmän kuin pienistä treeneistä.

Lopuksi treenattiin keinua. Sitä hilattiin ylöspäin, jotta paukaus olisi kovempi, mutta eipä Saaga siitä ollut moksiskaan vaan tuli reippaasti molemmilta puolilta vietynä ja joka kerta pysähtyi targetille. (Tällä kertaa targetina toimi puun lehti - hyvin kelpasi.)

Operaatio Koiranpesu on jo hyvässä vaiheessa. Elsan pesin eilen, Assin tänä aamuna ja Saaga on kohta ohjelmassa. Jestas, millaiset metrin mittaiset villahousut Assilla onkaan. Onneksi se pääsee oikeaan trimmiin ensi perjantaina, eikä vain minun kotikäsittelyyni. Tapahtuu taas ihmehoikentuminen pönäkästä matamista solakaksi missiksi. Olisipa se niin helppoa ihmisilläkin!!