Porvoon epäonniset kisat olivat tänään. Epäonniset siksi, että heidän netti-ilmoittautumissysteeminsä oli ollut epäkunnossa, perille jäi tulematta paljon ilmoittautumisia ja niinpä aikataulua oli mahdoton laatia, kun ei ollut tietoa, montako tulee kisaamaan oikeasti. Porvoossa oli maksikolmosille kaksi rataa. Ekan radan piti alkaa 15.30 ja toisen klo 17. Alemmissa luokissa kisaavilta ystäviltä kuulin, että aikataulu oli jo puolitoista tuntia myöhässä. Kun kotona odottelu alkoi maistua puulta, pakkasin koirat autoon ja ajelin Porvooseen. Sää oli loistavan lämmin ja aurinkoinen. Kentän reunalla oli mukava istua.
Kun vihdoin tuli meidän ensimmäisen rataantutustumisemme aika, kello oli jo melkein puoli seitsemän illalla. Aurinko oli jo puiden takana ja ilma oli tosi viileä. Tuomarina toimi Ritva Herrala, mutta rata oli tuomariharjoittelijan (älkää kysykö, kuka - en muista, joku nainen). Rata näytti tältä:

1904243.jpg

Ihanneaika oli kova, 40 sekuntia. Minien ja medien parhaat parhaat porhaltajat alittivat sen noin neljällä sekunnilla. Eli jo radalle mennessäni tiesin, ettei aika-alituksesta voi edes haaveilla. Haasteellinen kohta oli radan reunalta katsellen kakkoselta kolmoselle vienti, jossa koiran vauhti useimmiten hiljeni, koska käännös oli aika jyrkkä. Aika hyvin Assin kanssa selvittiin. Assi meni kuin tuulispää kepit. Keppien jälkeisen hypyn ohi se vähän ajoi, josta tuli viiden pisteen kielto, mutta pienellä korjauksella pääsimme radalle. Voi että koira lensi. Sillä oli niin hyvä vauhti ja huippufiilis radalla, että itsekin olin ihan intona. Kontakti olivat tosi hyvät ja nopeat, neiti leiskautteli hyppyjä menemään loistavalla vauhdilla. Hylky tuli A:n jälkeen, kun minä lähdin vetämään viimeisiä hyppyjä vasemmalta puolelta ja Assi suuntasi kahdelle alkuhypylle oikealle. Nimen käyttö A:lta lähtiessä olisi auttanut. Kysäisin ajanottajilta, paljonkohan Assin aika oli. Toinen sanoi, että reilu 42 sekuntia. Meidän Assilla noin hyvä aika!!! Ja aika sisälsi myös yhden korjauksen. Eli virheettömän radan tekemällä oltaisiin päästy kovaan ihanneaikaankin. Vau, olin ihan mykistynyt. Hienoa Assi, hieno rata!

1904276.jpg

Tuomari ja järjestäjät päättivät siinä ekan kisan päättyessä, että toista rataa ei enää kisata, mikä oli ainoa järkevä päätös kentällä, jossa ei ollut edes valoja. Siispä puolen kahdeksan maissa ajelimme kotiin pimenevässä illassa. Kurkku tuli vähän kipeäksi kylmästä, mutta toivottavasti se on ohimenevää.

Että sellaiset kisat tänään. Ai niin, portugalinvesikoiria oli Porvoossa kisaamassa ruhtinaalliset neljä kappaletta. Ottelinin Leilan Vinski ja Juuso kisasivat kakkosissa ja Anun Gösta kisasi kolmosissa. Olisiko jonkin sortin ennätys portugeesien määrässä?