Tokoilun jälkeen satoi tämän tästä edelleen. Siksi olikin oikein nastaa, että meillä oli iltapäiväohjelmassa uimakoulua Hyvinkäällä Manun ja Friscon kanssa. Assi sai taas jäädä talon vahdiksi, mutta muut tytöt pääsivät matkaan mukaan.  Kamerat jätettiin kotiin, sillä tarkoitus oli treenata oikein kunnolla.

Friida kävi ylikierroksilla ja kun sitä vähän tuo poikakaksikko jännittää, se taas empi uimaan menoa. No, noutajahihna kaulaan ja menoksi. Eihän sillä oikeasti mitään ongelmia uimisen suhteen ole ja se liitelee vedessä hyvin taiteelliseen tyyliin leluja hakien ja selvästi uimisesta nauttien. Mutta kun joku lähtee vastarannalta tulemaan vastaan, niin se jotenkin on välillä Friidalle paineita luovaa ja se ei oikein tohdi irrottaa otettaan pohjasta. Mutta kun se on uimasilla, ei sille tuota mitään ongelmia uida poikakoirien ohi ihan vierestä. Omituisia jännityksiä pikkutyypillä aina välillä!

Saagalle laitettiin noutajahihna saman tien, sillä tiesin jo valmiiksi, että ilman hihnaa sitä ei veteen saa. Lisäbonukseksi oli taskuun varattu pullea pussi frolic-nappuloita ja suunnitelmana oli palkata joka välin uimisesta ajatuksella "Ahne koira innostuu uimisesta enemmän palkattuna".  Homma toimi kyllä hyvin. Pienellä pakolla piti Saaga veteen saattaa, mutta kun sen jalat irtosivat pohjasta, se ui aina hyvin levollisesti toiseen päähän allasta. Ja mikä parasta, kahdella viimeisellä kerralla se lähti uimaan tsempattuna ihan itse ilman mitään hihnaa. Ja sai herkkua suun täyteen eli superpalkan, kun tuli toiseen päähän. Saagalla pitää kuitenkin olla selkeä vastaranta eli nousuramppi  näkyvissä, jotta se ui koko altaan. Tämä tuo mielenkiintoisia haasteita kesäisille uimaharjoituksillle Lemin mökille, sillä siellä seuraava vastaranta on saari. Täytyy laittaa asia mietintämyssyyn. Ehkä keksin kelluvan targetsysteemin, joka kannustaa lähtemään veteen - tai jotain. Onneksi on vielä yksi uimalakeikka suunnitteilla, joten vahvistetaan siellä tätä omaehtoista pohjasta irtoamista.

Oltiin kotona iltakahdeksalta ja aika väsynyttä sakkia oli talossa loppuillan.