Oltiin eilen Saagan kanssa Kokkosen Tuijan koulutuksessa. Yllättäen Kouvolassa olikin aurinkoinen sää ja hiki roiskui ohjaajalta. Koirakin oli ihan lääh toisella radalla.

1244703883_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Radan alussa oli välistäveto, joka meni ensin pieleen, kun huiskin sinne tänne, mutta peruuttamalla sujui tosi hienosti. Ensimmäisen radan yksi haasteellisimmista kohdista oli tuo kepeille vienti. Onneksi olin seurannut aikaisemman ryhmän treeniä ja sain Saagan heti ekalla kerralla vietyä kepeille tosi mallikkaasti. Eli koiran ollessa putkessa pingoin hypyn ohi ja käännyin tiiviisti keppien vasemmalle puolelle vetäen koiran lyhyellä käännöksellä kepeille. Ikinä en ole tuota noin tehnyt enkä ikinä olisi kisoissa uskaltautunut tekemään.  A:n jälkeiseltä hypyltä kääntö seuraavalle hypylle oli ensin surkea, mutta kun ajoitin ohjauksen oikein, Saaga kääntyi hyvin. Se teki kaiken kaikkiaan todella hyvää työtä. Puomin ylösmenoon meidän pitää kiinnittää huomiota. Sen tiesinkin.

 

1244703889_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toisella radalla Saaga oli jo aika löysä kuumuuden takia. Tosi hyvin se kääntyi  nelos-vitoshyppyt. Tein kahdella tavalla. Ensin menin nelosen vasemmallta puolelta vetäen koiran mukaan tiukkaan käännökseen ja vein sitten hypyiltä A:lle sujuvasti. Toinen tapa oli kierrättää koira takaa ja sylikäännöksellä kääntää koira hypylle. Itse jatkoin matkaa A:lle hyppyjen välistä. Tämäkin onnistui. Hypyillä 12-13 harjoittelin backlapia. Eli itse hypyn 12 oikealla puolella, käänsin koiran hypylle 13 ja oikella kädellä saattelin koiran hypyn 13 oikealta puolelta kohti keinua. Ei onnistunut oikein hyvin, kun en oikein osannut säätää vauhtia ja Saagaltakin vauhti silloin pysähtyi. Paremmin meni, kun käänsin hypyn 12 ja 13 itse pyörien mukana ja vedin koiran hyppyjen 12 ja 13 välistä kohti keinua.  Sinänsä radat kulkivat Saagalla aika hienosti.

Kivat treenit. Ostin Saagalle narupallon, jota käytettiin jo toisella radalla. Hienosti se innostui sitä kiskomaan.