Ei mitään sen isompaa, mutta kolme koiraa sai hoitoa ja Saagakin punnittiin. On niin tosi näppärää, kun eläinlääkärissä on vaaka ja voi seurata koirien painoa silläkin tavalla. Laitanpa ensin (lähinnä taas itselleni tiedoksi) painot näkyviin:

Elsa 18 kiloa
Assi 22 kiloa
Saaga 22 kiloa
Friida 20 kiloa

Elsalta otettiin verinäyte, jotta nähdään, onko vähäproteiininen ruokavalio purrut munuaisarvoihin. Assille aloitettiin cartrophen-pistossarja (neljä kertaa viikon välein)  ja sitä myötä sekin alkaa saada kerran kuussa nivellääkettä. Muljauttaahan tuo tämän tästä vauhdissa etukoipeaan ja koska sillä varmaan sitä nivelrikkoa on, niin saa voiteluainetta ja hoitoa niveliinsä. En minä sen elämää määräänsä enempää halua rajoittaa ja kun se sitä vauhtiporhallusta rakastaa, niin kyllä sen on sitä saatava tehdä. Selvästi se jo kyllä itsekin osaa vähän varoa, fiksu tyttö.  Friida sai yksivuotisrokotteet ja seuraavan kerran rokotus tulee vasta kolmen vuoden päästä - ellei sitten joskus suunnata Baltiaan tai Venäjälle, jossa rabies pitää olla alle vuoden vanha. Ensi viikolla Assi menee taas cartrophenannosta ottamaan ja Elsakin saa samalla oman lääkkeensä.  Nyt pidetään peukkuja, että Elsan munuaisarvot ovat pysyneet kuosissa. Jos ne alkavat nousta ruokavaliosta huolimatta, on Elsan lähdön aika sitten lähellä.  Mutta toivotaan parasta. Virkeä mummohan tuo vielä on kaikin puolin.

Eilen illalla oltiin agiliitämässä sekä Saagan että Friidan kanssa. Ensin oli Saagan ryhmä. Jarno oli kehitellyt melkoisen pinkomisradan, jossa hyvin tuli vauhdikkaita kontaktejakin treenattua. Pari kertaa Saaga karkasi putkeen, mutta kyllä se aika upeita kontakteja teki myös. Jarno taas "siedätti" sitä juoksemalla puomin vieressä. Saagaa häiritsee suunnattomasti, kun joku vieras juoksee puomin viertä. Se jää tuijottelemaan kesken puomin, vaikka Jarnokin on ihan tuttu. Pari kertaa se ei mennyt puomille ollenkaan, kun näki, että taas se koutsi siellä seisoskelee. Vaan ans olla, kun koutsi rupesi kontaktilla jakelemaan namia. Loppujen lopuksi Saagalla oli ihana kamala kiire puomilla, että ehtisi niitä nameja saamaan. Luojan kiitos ahneesta koirasta. Tätä lahjontaa harrastamme jonkun aikaa. Kyse ei ole siitä, että Saagaa mitenkään pelottaisi, mutta pentujen jälkeen se kehitti yhtä ja toista omituisuutta hormonimyrskyssään ja tämä on yksi niistä. Nyt on korkea aika tehdä asialle jotain.

Sitten oli Friidan vuoro. Tehtiin sen kanssa kolmea hyppyä ja kaariputkea ensin. Tai yritettiin kolmea hyppyä kutsusta. Nääs kaksi hyppyä meni sangen hyvin, mutta kolmas hyppy oli liikaa ja Friida lähti kiertämään kesken sarjan. Omituista. Tehtiin myös pussia. Friida on tehnyt aiemmin pussia muutaman kerran niin, että kangas on ollut raollaan. Nyt se muutaman kerran jälkeen lähti pussiin itse ja tunkeutui kangaspussin läpi ilman suurempia paineita. Tehtiin monta toistoa, eikä pussi tuottanut mitään ongelmaa. Jes! Rengasta tehtiin matalana. Suurin osa hypyistä meni oikein, mutta muutaman kerran Friida meni sivusta, eli  vielä se ei tajua, mikä on renkaan pointti. Teimme myös keppejä. Paikalla oli kujakepit pienellä kujalla. Laitoin verkot toiselle laidalle. Friida meni aivan upeasti. Otin verkot pois lukuunottamatta ekaa ja viimeistä. Friida meni ihan älytöntä vauhtia. Suoristin kujaa tosi kapeaksi. Friida meni edelleen aivan upeasti. Jatkammekin siis kujakepeillä, jotta vauhti säilyisi. Oli kyllä megamageen näköistä menoa. Puomi olikin yhtäkkiä paikituksen paikka. Liekö pari harjoitusta omalla kontaktitreinerillä, joka Friidan mielestä oli aika jännää ja kummallista , vaikuttanut myös lempiesteen tekoon. Todennäköisesti näin. Muutaman kerran nostin Friidan puomin päälle ja se meni ihan reippaasti alas. Viimeisellä kerralla pökkäsin koiran kiipeämään alhaalta asti ja Friidan meni koko puomin hyvin, eikä yhtään ottanut työntämisestä paineita. 

Kolmen tunnin agsailun jälkeen emännällekin maistui uni - koirista puhumattakaan.

----------

I was in the vet with the dogs today. I weighed all. Their weights are above. The vet took a blood sample from Elsa to see if the low-protein diet has been effective to her kidney levels. Hope so!  Friida got her one year vaccinations and Assi started to get a series of Cartrophen-injections to help her jointproblems.

Yesterday I was in the agility training with both Saaga and Friida. Saaga trained contacts and Friida trained many things. Both were so good.