Tänään Friida pääsi yksin koirapuistoon, sillä sinne oli tulossa myös ystävämme Uljas. Ajateltiin, että Uljaksen on kivempi leikkiä yhden pienemmän kanssa kuin koko hurttalauman kerralla.

Tässä hän - on prinssi Uljas hienossa timanttikaulapannassaan.

Friida oli jo venähtänyt Uljaksen ohi korkeudessa. Pikku tyttö oli tosi kiinnostunut Uljaksesta. Mutta Uljas oli kiinnostuneempi haistelemaan koirapuiston tekstiviestejä ja jättämään omiaan kuin leikkimään pikkutyttöjen kanssa.

No, Friida keksi omaa kivaa. Se juoksi pikataipaleita sinne---

--- ja tänne.

- ja Friida-koiran ohi. Kolmivuotias kaimakoira ei myöskään ollut kiinnostunut pikkuipanoista.

- Kummaa sakkia täällä. Eikös tämän pitäisi olla koirien LEIKKIpuisto? ihmettelee Friida.

Kun kirjeenvaihto oli hoidettu, innostui Uljaskin hetkeksi pinkomaan Friidan kanssa.

Kun Friida saapui tarpeeksi lähelle -

- Uljas kävi jahtiin-

Vahinko vain. että Friidalla oli aika hurja vauhti. Uljas ei millään pysynyt kyydissä.

- Tää ei oo reiluu, kun tuolla on tollaiset pitkät koivet ja meikäläisellä tällaiset tapit.

- Taidanpa tyytyä kävelemään perässä.

En kanna kaunaa. Kiva tyttö olet. Pusi pusi!

Kiitos seurasta Uljas ja Hanna!

----------

Friida had a date in the dog  park. Our friend westie Uljas (Gallant in english) came to play with her. Or so we hoped. Friida is too fast for him, so he rather smelled the dog smells in the ground than ran with the little girl. There were also a three year old dog who also was called Friida. She didn't want to play with the puppy girl. But my Friida didn't mind. She ran by herself -and for a moment with Uljas. when he stopped sniffing. He's a nice boy.

-----------

Friidan kanssa ollaan vähän edetty tokoilussa. Se osaa pysyä istumassa paikallaan, kun vien targetin kauemmaksi ja lähetän sen sille. Se osaa jo aika nätisti käsiavulla tulla sivulle ja pitää kontaktia. Muutaman kerran ollaan otettu yksi askel eteenpäin ja koiran paikka on pysynyt yllättävän hyvin. Maahan menokin on jo aika nättiä, vaikkei se vielä käskyä tajuakaan. Istu-käsky on jo varma. Ja mikä tärkeintä, se tykkää näistä harjoituksista.  Kiskomisleikki sujuu välillä pontevasti, mutta koska hampaat ovat kohta vaihtumassa, en hirveästi riepota. Napakka kiskomisote sillä on parhaimmillaan.

Friida tykkää kengistäni. Olen saanut sen kiinni kenkää ottamasta ja kieltänyt, jolloin se pudottaa sen lattialle. Useamman kerran se on tuonut kengän minulle. Kerran lenkkari on löytynyt sohvalta, kerran sängyltä. Vielä ei ole tuhoja popoille tullut, kun hampaat ovat pienet, mutta pitää pitää varansa, kun hampaat alkavat vaihtua.

Huomenna Friida lähtee kouluun. Pentuagilitykurssi Kouvolassa alkaa. Sieltä suuntaamme Imatralle, jossa Saagalla on kaksi agilitykisaa. Puuhakas päivä tiedossa.

---------

Friida's obedience training is going well. She can come to sit by my side with handhelp. She has a good contact there. She can sit in one place still, while I take a target on the ground and come back to her. She can lie down quite well. And she loves doing all that.

She loves my shoes. She brings them to me. I have found a shoe on the sofa and on my bed. She hasn't destroyed anythin YET, but I must be careful, because when the teeth start to change, the bite becomes harder. Every time I see her trying to take the shoes, I say NO strongly and she leaves it.

Tomorrow Friida goes to school. Her puppy agility course starts in Kouvola. From there we drive to Imatra, where is an agilitycompetition for Saaga. Busy day!