Hiukan ryytynyt kolmen koiran emäntä täällä yrittää viimeisin voimin naputtaa katraan kuulumisia. Siis minä en ole kipeä enkä possutaudissa. Mutta Assin ja Saagan ripuli työllisti minutkin öiseen aikaan. Kirotut poroherkut!!! Tulipahan ulkoiltua tämän tästä. Aamulla ei kenelläkään ollut ruokatarjoilua. Töistä tullessa oli Assi kirjaillut eteisen mattoa. Lisäksi se ontuu. Tämäkin vielä. Käytiin Saagan kanssa juoksumattoa kokeilemassa. Ei se huippuinnostunut laitteesta ole, mutta valjaista saan sitä roikotettua paikoillaan ja jonkun aikaa se jopa ravasikin. Jatkamme harjoittelua. Sitten mentiin apteekkiin ostamaan Canicur-mahalääkettä. Kun muut jo saivat ruokaa, Assi sai raejuuston seassa kolme lääkenappia murskattuna. Ja illalla toisen satsin. Hartaana toiveena olisi, että me kaikki nukkuisimme autuaallisesti koko yön. Tänä aamuna vauhdikkaan yön jälkeen ei kukaan meistä olisi halunnut nousta, kun kello soi. Huomenaamuna se ei todellakaan soi.

Kävin hakemassa Turrimurrista isojen koirien ruokasäkit ja moikkasin samalla pentusia. Ne olivat tänään olleet eläinlääkärin tarkistuksessa ja sirutettavana. Ja olivat olleet hirmuisen reippaita ja meinanneet purra jonkun uuden uutukaisen lääkärilaitteen johdon poikki pikku naskaleillaan. Että äidin lapsia ovat selvästi! Sydämet jyskyttivät oikeaa rytmiä, purennat näyttivät hyviltä ja poikain pallit tuntuvat, joten tervettä sakkia ovat kaikki tyynni. Viikonloppuna täytyy kameran kanssa käydä lapsia kuvaamassa, kun vielä ovat näillä nurkilla.

Tutkailin juuri netistä koiravakuutusten hintoja. Masentavaa lukea noita vakuutusehtoja. kun on niin paljon, mitä ei korvata. Elsalla ei ole enää vakuutusta ja Assiin If -vakuutus loppuu tulevana syksynä. Saagan vakuutus on Tapiolassa. Sillä on vain se suuremman omavastuun eläinlääkärikuluvakuutus. Nyt pitäisi miettiä, mistä Friidan vakuutuksen ottaisi. Miinuksellehan noissa vakuutusmaksuissa menee joka tapauksessa, mutta siltä ja varalta, että jotain kamalaa sattuisi, on hyvä olla olemassa jotain vakuutusturvaa. Onko vinkkejä,mistä saisi hyvän halvalla?

Nyt tää lähtee saunaan!

--------------

A short briefing in english:

Assi and Saaga has  diarrhea. They both ate a reindeer bone treat and their stomachs didn´t like it. Last night we went out several times. Saaga was better in the morning but Assi was still sick. I gave her medicine twice during the day and in the evening she was better. Both girls pass gas that smells awful. And that´s not all. Assi is limping her left front leg. But I gave her medicine for that pain too. Hope she´ll be better soon.
I took Saaga to run on the treadmill for dogs. She wasn´t very ancious, but I got her running for a while. Her deep muscles are very week after puppies, and it is good for her to run. But she needs some more practice still.

Puppies have been at the vetenary check. They got their microchips and were health examined too. Their hearts and bites are ok and the testicles of the little boys felt all right too. After a week they are ready to go to their new homes - and Friida comes here. On sunday I will go to see the babies again and try to take some photos too. They are now so wild, that it isn´t very easy thing to do. But we´ll see how I succeed.