Hiukan nauratti, kun tuossa illan suussa treenasin olohuoneessa tokoa. Ensin treenattiin Saagan kanssa jättöjä, jotka onnistuivat hyvin. Sitten Saagan kanssa vielä kaukokäskyjä. Minulla oli kasvot olkkarin oviaukkoon, jossa portin takana huokailivat kateellisina Assi ja Elsa. Kun Saaga käskettiin istumaan, nousi istumaan portin takana myös Assi. Kun käskytin Saagan maahan, mätkähti maahan myös Assi. Ja häntä heilui koko ajan innosta. Tätä jatkui koko kaukkaritreenin ajan. Pitihän Assikin käydä sitten palkkaamassa hienosta suorituksesta. On se niin liikkis!

No, pääsi Assikin tekemään liikkeestä istumista, käännöksiä ja kaukkareita sekin. Käännökset ja siirtymiset sujuivat aika napakasti. Istumisessa tarvitaan vielä vähän käsiapua. Kaukkarit menivät hyvin, joskin kovin herkästi Assi haluaisi ennakoida seuraavaa käskyä. Onneksi toko on laji, jota voi harrastaa myös omassa kotona.

-----------------------

Ai juu, pitipä kertoman eilisestä kotiinpaluusta, joka ei naurattanut. Syy oli tämä:

Takkirivistö oli tasaisena jonona makuuhuoneeseen. Syyllinen ei ole taustalla näkyvä Elsa, joka pomppaa tervehdyslelun kanssa turvaan kuultuaan tuskanparahdukseni. Syyllinen sen sijaan on arvattavissa. Saanko esitellä: Neiti Terminaattori.

- Kyl toi siivoaminen on sitten niiiiin rankkaa.

Takit kiinnostavat Saagaa siksi, että niiden taskuissa on koirien palkkionameja. Ne tietysti oli siivottu kaikki tyynni parempaan talteen eli huitaistu huiviin. Olisi mielenkiintoista nähdä, onko Assi ollut apujoukkona syömisessä vai päivitteleekö vanhempi pari nuoremman uutteruutta. Mitään ei ole onneksi revitty. Kakkapussirullakin on auottu varan vuoksi. Joskos olisi aarteita sielläkin.  Otti päähän aika lailla.

Nyt on kaapin ovet kompostikehikolla verkotettu. Milloin tämä loppuu???Huuto