Vielä jonkin aikaa sitten Elsa nautiskeli kesän alusta tällaisena pörröpäänä.

Nyt on kone surissut ja tulos on tässä.

Ihan itse uskalsin taas ajella, ja vaikka tulos ei kovin upea olekaan, olen siihen silti aika tyytyväinen. Elsa taas taisteli vastaan, kun jalkoja ajelin, mutta pidin pintani. Häntä oli niin takkua, että ajelin senkin, eli enää ei ole edes häntätupsua heilumassa. Oijoi! Nyt on mummelin kuitenkin kepeä kävellä ja häntää viuhtoa.

Tämän huomaisivat muutkin koirat, ja alkoi leikki "Jahdataan Elsaa koko sakki". Sitä leikkiä minä seuraan sydän syrjällään, kun otteet ovat rajuja ja Elsalla eivät aina jalat pidä alla, kun joku törmää päälle, mutta näköjään sekin halusi leikkiä, koska ei hypännyt turvaan auton avoimeen paksiin, vaikka olisi voinut.

Ensin härkitään Elsa liikkeelle,

Sitten mennään lujaa Elsan perässä. Elsakin meni tänään miljoonaa, teräsmuori.

Friidan mielestä tämä on erityisen kiva leikki.

Siamilaiset kaksosetko Elsan perässä?

Jahti alkaa rauhoittua.

Selvisinpä tästäkin kerrasta kunnialla, kertoo Elsan ilme.

Näin saatiin alkuverryttely tehtyä. Alkoi ensimmäinen hyppyseminaarin oppien harjoittelujakso. Friida sai tänään tehdä yhden hyppyharjoituksen kolme kertaa. Saaga teki kolme erilaista. Elsa ja Assi huilasivat varjossa yleisönä. Videokameran virittelin kentän reunalle.

 

Näiden jälkeen testasin Friidan kanssa saalisleikkiä, mutta mäkeen meni. Pitää hommata sellaiset lelut, jotka se haluaa päästää suustaankin. Nyt se seurasi minua paikasta toiseen patukka suussa eikä millään pudottanut sitä, vaikka toista patukkaa jahtasikin innolla. Meillä on vähän siis tekniikka ja välineistö hakusessa. Mutta emme luovuta!

--------------

I trimmed Elsa a few days ago. Now she don't suffer from the warm weather. She went to play with other dogs and ran like a young dog with them. She looked so happy, when she played. After that Friida and Saaga trained some jump exercises  and Friida had some contact training too. You can see from the video, how they did them.