Ankeaa kerrottavaa tiedossa. Vaikuttaa siltä, että sitä mukaa kun valo vähenee, vähenee neiti Blondilta pigmentti nenästä JA äly päästä virraten. Ainakin siltä vaikutti tänään tokokokeessa.

Alku oli lupaava. Luoksepäästävyys ja paikallamakuu olivat kymppisuorituksia. Paikallamakuu oli Saagalle siitäkin hieno suoritus, että toiselta puolelta lähti koira hiippailemaan emäntänsä luo ja Aapo-cockeri toisella puolella piippasi kuuluvasti lähes koko ajan. Saaga oli tyyni ja rauhallinen. Tähän ne hyvät osiot sitten jäivätkin.

Koiria oli 12 ja Saagan numero 10, joten odottelua riitti. Treenailtiin joutessamme eri osioita ja hienosti menivät kaikki. Koira oli tosi särmänä. Välillä Saaga huilasi rentona. Se ei ollut moksiskaan parkkihallin kaikuvasta tilasta eikä mitenkään spennannut tilannetta. Sitten tuli meidän vuoromme.

Seuraaminen hihnassa. Koiralla alussa TÄYDELLINEN kontakti ennen lähtöä. Sanon sivu ja lähden liikkeelle. Sinä aikana neiti oli ryhtynyt haistelemaan ja ensimmäisen pätkän minä kirjaimellisesti raahasin koiraa perässäni. Pysäyhdys - ja kas, hiljalleen otus hilautui sivulleni. Loppuseuraaminen meni sitten aika asiallisesti. Mutta pisteitä vain 7.

Seuraaminen ilman hihnaa. Koira istuu sivulla TÄYDELLISESSÄ kontaktissa minua napottaen. Sanon sivu ja lähden liikkeelle. Koira on jäänyt jonnekin ja ilmestyy oikealle puolelleni. Muutenkin koko seuraaminen on omituista huuhailua pieniä hyviä hetkiä lukuunotamaatta. Tulos 5 (siis sama koira, joka sai kuukautta aikaisemmin tästä seuraamisesta kympin Tommi Varikselta.)

Liikkeestä maahanmeno. Koira istuu sivulla TÄYDELLISESSÄ kontaktissa minua napottaen. Sanon sivu, ja taas koira jätättää. Vedän sen mukaan. Maahanmenokäskyjä pitää antaa kaksi, mutta sitten makaa oikein hienosti loppuun asti ja nousee vasta käskystä istumaan. Pisteitä 5.

Liikkeestä seisominen heti perään. Jälleen tarjotaan sitä täydellistä sanonko mitä. Kas, nyt koira vihdoin starttaa samaan aikaan. Jälleen pitää käskeä seisomaan kaksi kertaa. Muuten hyvä loppuun asti. Pisteitä 6.

Luoksetulo. Se oli täydellinen. Lattia oli liukas ja kun Saagan kokoinen pinkoo täysiä luokse, niin pakosta takakäännöksestä tulee vähän laaja. Täydellinen sivulle tulo. Kaarroksesta tuomari rokottaa pisteen, mikä minusta ei ollut reilua, mutta sentään 9 pistettä. Hyvä tyttö.

Estehyppy. Sen kämmäsi suuri osa alo-luokan koirista. Saaga lähti reippaasti kohti hyppyä, mutta etutassu liukastui, joten se säikähtäen pysähtyi hypyn eteen eikä hypännyt. Näin kävi monelle muullekin koiralle. Liukas lattia säikäytti ja suoritus jäi kesken. Nollaksi meni,mutta tätä en kyllä laita blondin viaksi. Toivottavasti järjestäjät älyävät ensi kerralla laittaa jotain mattoa alle, jos samassa paikassa kisoja järjestävät.

Kokonaisvaikutus 7.

Yhteistulos 130 pistettä ja kolmostulos.

Ihan oikeasti ottaa päähän tuo seuraaminen aika lailla. Saaga on ihan hirmuisen hyvä seuraaja eikä ikinä - IKINÄ - ole toiminut tuollaisella tavalla. Ainoa selitys, joka pitkän odottelun lisäksi tuli mieleen, on se, että kisassa ei palkata ja treenissä palkkaa heruu. Kun ei tule palkkaa, ei tehdä töitäkään. Eli liekö tässä murkkuoireita. Miten tuli mieleen Sannan ja Pojun kisa tuossa syssymmällä, kun Poju teki vähän omiaan kolmostuloksen verran. Onkohan samanlainen ikä nyt Saagalla? Joka tapauksessa päätin, että nyt  vähenee herkkuautomaatti aika lailla ja suullista kiitosta heruu sitäkin enemmän. Johan on kumma, jos pitkäjänteisyyttä työskentelyyn ei saada aikaan. Samoin vakavasti harkitsen, viitsinkö enää TK 1-koulariin tähdätä, vain rupeanko tässä tauolla reippaasti vain treenaamaan avo-luokan liikkeitä. Mietitään!

Kisan kiva puoli oli se, että oli paljon tuttuja. Hienoa oli nähdä Kirsi ja Kaisla-portugeesi, joka on aivan ihanan ruskea koira. Saaga löysi selkeästi Kaislasta sukulaissielun, sillä sen verran hauskan näköisesti tytöt leikkivät kisojen jälkeen. Kaislankin kohtaloksi koitui tuo hyppy. Jos se olisi sujunut, reilu ykköstulos olisi ollut taskussa kotiin lähtiessä.

Kurja ajokeli oli koko kotimatkan, mutta hengissä perille päästiin silti. Tokotreenit jatkuvat.