Nimittäin päätin vihdoin viimein pestä turkkikoirat. Lieneekö ollut kesäkuu, kun viimeksi on paljua käytetty. Sopivan pilvinen päivä tällaiseen puuhaan. Sain Saagan kuivattua, ja päätin viedä sen paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen järjestämään match showhun. Hiukan ripsi, kun ajelin Robinhoodin pihaan. Kun ulkoilutin koiraa, satoi oikein rivakasti. Kauniisti föönattu vesikoira oli roikkuturkkinen ja uitetun näköinen. Kaikki kura tarttui sen ennen niin puhtaisiin tassuihin ja se oli jossain välissä saanut kuraa korviinsakin. Sade loppui ennen kehään menoa, mútta turkki oli ja pysyi märkänä. No, saatiin me punainen nauha ja päätarkoitus olikin näyttelytreeni, sillä Saaga on ilmoitettu Kouvolan näyttelyyn ja pariin ryhmikseenkin. Toivotaan, ettei niissä sada!

Kuivuihan se turkki kotona taas, kun vielä vähän oltiin neitikoiraa putsailtu ja föönattu. Kyllä hänestä tuli oikein nätti ja näpsäkkä.

1790370.jpg

Assinkin turkki pestiin ja kammattiin. Oi että neiti Passinen tuoksui ihastuttavalle kilpaa kesäkukkien kanssa.

1790363.jpg

Kovin kauan eivät koirat patsastelleen ulkona, vaan alkoi perinteinen riekkumarallaa.  Ensin Saaga loikkaa Assin päälle....

1790381.jpg

...ja pötkii pakoon, Assi kiihkeänä perässä.

1790368.jpg

Ja sitten päinvastoin. Assilla on tukka todella lennokkaasti pystyssä.

1790369.jpg

Emäntä kutsuu - ja kilpajuoksulla tullaan luokse.

1790393.jpg

Hevitytöt laulavat pienen konseertin - tai ainakin siltä näyttää.

1790365.jpg

Hohhoijaa, nyt sitten voikin lähteä kotiin huilaamaan - vielä puhtaana, onneksi.

1790362.jpg