Herätyskello pärähti puoli kuudelta, kun kaikki vielä oltiin ihan poikki. Vaan puoli seitsemältä oltiin jo matkalla kohti Imatran Toko Teamin järjestämiä tottelevaisuuden piirimestaruuskokeita. Minun säkälläni avoin luokka aloitti heti aamusta. Seuran ainoasta joukkueesta puuttui alemman luokan koira, joten Saaga, jolla on vain yksi avo-ykkönen, lähti edustamaan joukkueeseen. Mukana olivat myös alokasluokkalainen bullmastiffi Lysti ja erikoisvoittajaluokkalainen bouvier Ata.

Aloitettiin paikallamakuulla. Saaga meni nopeasti alas ja makasi tuomarin mukaan alussa hieman lonkallaan, josta se hiukan liikutti itsensä suoraksi. Mitään muuta moittimista ei suorituksessa ollut, joten pisteitä 9,5. Ihan jees.

Yksilösuoritus alkoi seuraamisella. Käännyin liian vauhdikkaasti vasemmalle, ja Saaga suorastaan dramaattisesti peruuttaa kauemmas. Kyllä me treeneissäkin vauhdikkaita käännöksiä tehdään, mutta yritetään vastedes kääntyä rauhallisemmin. Koira kuulemma osaa hienosti ja ohjaaja ei, totesi Markku Mäntynen, tuomarimme, herttaisesti. Pisteitä 8. 

Maahan meno seuraamisen yhteydessä alkoi hienosti. Saaga meni hyvin maahan, mutta palatessani ohi se nousi ylös ja kääntyi. Komensin sen maahan ja kävin tekemässä takakierroksen. Saatiin armosta varmaan vitonen.  Kävelin toista puolta kuin mitä jätin koiran. Ollaan tätä treenattu vaikka kuinka. Mikä lie Saagan nostanut ylös. Palkattomuus vai mikä. Harmittava kämmi.

Luoksetulossa ei liikkeenohjaaja kysellyt, millä merkillä pysäytän eikä antanut mitään ohjeita, missä pysäyttää - eikä siellä mitään merkkiä ollutkaan. Huitaisin siis jossain puolessa välissä ja Saaga ihan kohtuullisesti stoppasi. Saatiin liikkeestä 9.

Liikkeestä seisominen sujui hienosti ja siitä saatiin kymppi.

Noutaminen oli Saagan showta. Se lähti hakemaan kapulaa reippaalla laukalla, aloitti paluun myös laukalla, mutta hidasti ja hidasti ja tuli vinoon sivulle, josta sain sen pienellä avulla sivulle. Ihan uutta hölmöilyä tämäkin. Tulos 8,5 oli aika lempeä arvostelu.

Kauko-ohjauksessa neiti tarvitsi kaksi käskyä hiissatakseen itsensä ylös. Muuten jees, paitsi yhdessä istumaan nousussa se tekei piene pompauksen. Tulos 9 pistettä.

Ja sitten se hemmetin hyppy. Saaga oli jo alkuvaiheessa kuumentunut, kun herkkuja ei herunut, kiitosta vain. Se haukahteli tämän tästä komentaen minua. Yritin rauhoittaa sitä silittelemällä, mutta eihän se neidille riittänyt. Joten viimeiseen hyppyyn se keskittyi todella huonosti. Pomppasi kyllä yli, mutta jäi huonoon paikkaan. Se istui vasta toisella käskyllä. Ja kun sanoin SIVU, hitto vie, koira tallusti hypyn ohi takaisin.  Nolla pistettä ja sinne meni ykköstulos. Pisteitä saatiin 152,5 eli normihypyllä ykköstulos olisi napsahtanut helposti.  Vaikka me sitä voittajaa päätavoitteena pidämmekin - tai siis minä - niin otti aika lailla päähän. Yleisvaikutelmaksi tuli 7 haukuskelun takia.Mrrr, sanon minä koiralleni.

Tässä Saagan suoritus Saijan kuvaamana: 

Lysti sen sijaan teki hienoa työtä alokasluokassa, nappasi viimeisen ykköstuloksensa alo-luokassa, sijoittui toiseksi ja sai koulutustunnuksen TK1 ja kunniapalkinnon.

Lysti on ihana!

Metallinoutokin on neidillä hanskassa, sillä pokaali nousi vaivatta suuhun.

Onnea Saija ja Lysti hienosta suorituksesta!

Atalle kävi harmittavasti evl:n paikallamakuussa. Noin 20 sekuntia ennen loppua se rupesi rapsuttamaan ja nousi istumaan. Tosi ikävää, sillä kun muuten meni hienosti, niin ykköstulos jäi saavuttamatta. Yksi ykkönen Hannelella ja Atalla jo on. Sinänsä kakkostulos oli hieno saavutus, sillä Hannelella oli suuri huoli perheen vanhimmasta Keena-koirasta, joka oli edellisenä päivän saanut sairaskohtauksen ja oli aika huonona kotona. Tuli kyllä elävästi Elsan sairaskohtaus mieleen, kun Hannele Keenasta kertoi. Raskaita aikoja on siinä perheessä edessä. Voimia ja jaksamista!

Kun kaikki olimme kisanneet, oli herkkujen aika. Minä olin tehnyt kanttarellipiirasta ja Saija oli tehnyt meille ihanan Irish Cream-hyytelökakun. Sitä saatoimme hyvillä mielin maistella, sillä joukkueemme sijoittui neljänneksi.

Meidän joukkue: Hannele ja Ata, Jaana ja Saaga, Saija ja Lysti

Ja se kakku:

Nam!

Edit

Keena-bouvier nukkui pois kisapäivän iltana. Osanottoni Hannelelle ja Keijolle.