Ensin vanha ystävä - nimittäin PALLO.

Mentiin kentälle odottelemaan seuraa ja kun kahdestaan oltiin, heittelin Friidalle narupalloa ja sitten kiskottiin sitä ihan intona. Friida voitti ja riemu oli suuri, niinkuin kuvista voi päätellä.

Pallon kantaminen antaa suorastaan siivet!!!

-----------

We went to the field with Friida. We were waiting for a new dog friend to come. Meanwhile I threw a stringball to her and she fetched it. Then we pulled the ball and Friida won. She was so so proud of herself as you can see from the photos. Then came the friend, rhodesian ridgeback Hilla, age 6 months. The dogs ran and played about 40 minutes and had a great time. Friida was good to the younger one and didn't try to boss her. Their movement is like a some kind of dance.

-----

Sitten saapui paikalle rhodesiankoira Hilla, jolla ikää on 6 kuukautta. Hyvin samankokoisia olivat tyttöset. Friida ei pomotellut Hillaa, vaikka onkin kolme kuukautta vanhempi. Koirat juoksivat hiki päässä kentällä 40 minuuttia. Hetken taukoa välillä ja taas menoksi. Melkoinen koirabalettiesitys!

Ja sitten molemmat olivat rättipoikki - ainkin hetken aikaa.

Kiitos paljon Hillalle ja perheelle seurasta.Toivottavasti nähdään pian uudestaan!

Puolilta päivin suuntasin Saagan ja Friidan kanssa kohti Helsinkiä ja Purina-Areenaa. Kolme Sami Topran rataa oli edessä. Kaikki radat olivat profiililtaan ihan mukavia. Ansoihin mentiin ekoilla radoilla, joista hylky molemmista. Ratapiirrokset tulevat myöhemmin (ehkä), mutta videoita ei julkisesti esitetä.

Kolmas rata oli agilityrata, josta vihdoinkin tuli tulos. Puomin ylösnousukontaktilta tuli vitonen ja radalta 2,5 sekuntia yliaikaa. Jos katsotte videolta Saagan laskeutumista A:lta, tiedätte, mistä kyseinen aika olisi ollut otettavissa. Tuo ylösnousukontaktijuttu on minusta väärin, vaikka Saaga ei siihen koskenutkaan, sillä se ei hyppää kontaktin yli vaan askeleet ovat niin pitkät, etteivät ne osu kontaktipinnalle. Mineillä ja medeillä on samanpituinen kontakti ja nillä ovat jalat paljon lyhyemmät. Reilua olisi, että maksikokoisten koirien kontakti olisi suhteessa niiden kokoon - siis tuo ylösmeno. Alasmeno saa olla minun puolestani kaikille ihan sama. Paasaus loppuu tähän ja videota pukkaa (Johannalle todella paljon kiitoksia kuvauksesta. Oli ihana saada tämä viimeinenkin talteen.)