Käytiin Saagan ja Assin kanssa taas kerran harjoittelemassa.

Virittelin ruudun, sinne läpinäkyvän targetlevyn ja namin levylle. Assin kanssa tehtiin liike kolmesta suunnasta pitkän matkan päästä. Näytän nykyään kädellä suunnan lähettäessä. Kolme kertaa Assi porhalsi hienosti ruutuun ja sain tehtyä kaikilla kerroilla liikkeen kilpailunomaisesti. No, mitä nyt kehuin koiraa vähän matkalla. Tosi kiva tunne, kun onnistui.

Hyppynoutoja tehtiin metallikapulalla. Assi tarvitsee vahvistavan hyppykäskyn edelleen palautukseen, mutta muuten oikein jees. Kummallinen juttu, miten ekan virallisen voittajakisan jälkeen varmasta liikkeestä tuli kaikkea muuta kuin varma. Koiran pääkoppa on ihmeellinen pakkaus. Mutta hyppyvire oli Assilla hyvä tänään.

Liikkeestä istuminen on vielä epävarma. Ollaan kuitenkin edetty. Käsky on painokas "isssssstu" runsaalla ässällä siis maustettuna. Toimii Assilla, kun toimii.  Koira tarjoaa edelleen välillä maahanmenoa. Harjoitellaan.

Kaukokäskyissä Assin kanssa hinkattiin istu-maahan-istu- maahan-vaihtoja. Assi kun kaikkein mieluiten  nousee heti seisomaan, kun sitä on hinkattu ja palkattu niin paljon  ja se osaa sen tosi hyvin. Edelleen matka on hyvin lyhyt, mutta en aio ottaa siitä paineita, koska tärkeintä on, että saan liikeradat pysymään hyvinä, eikä koira etene.

Tunnarikapulaa piilottelin heinikkoon. Assi haki sen hankalistakin pöheiköistä innoissaan nenää käyttäen.

Seuraamista tehtiin myös. Yritin vahvistaa reipasta liikkeelle lähtöä ja paikan pysymistä. Tehtiin paljon käännöksiä, ja yritin harjoitella Salme Mujusen opettamia pieniä käännösaskelia. Minä olen niin huono noissa käännöksissä, ettei rajaa. Ei ihme, ettei koirat aina toimi.

Yksi luoksetulo pysäytyksineen tehtiin. Seisomaan jääminen oli hidas, maahan meno nopeampi.

Saagan kanssa treenattiin hyppyä. Se meinaa jäädä seisomaan hypyn taakse ja tarvitsi käsiapua istuakseen. Ihme juttu tämä hyppykin. Saaga on hallinnut istumisen suvereenisti - ja nyt sitten takkuaa. Mutta kun ei ole kisapaineita lähiaikoina, voidaan rauhassa hioa liike taas kuntoon.

Ruutu tehtiin myös. En käskenyt maahan vaan sanoin odota, joka on merkki jäädä seisomaan. Kaksi kertaa onnistui hyvin ja menin ruutuun palkkaamaan. Kolmannella kerralla lysähti maahan. Saaga nousi kuitenkin seisomaan, kun kaivoin targetin sen alta ja laitoin sille palkan.

Kaukokäskyjä teen läheltä rauhallisesti. Saaga on ruvennut tekemään niin energisen istumaan nousun, että se pomppaa samalla eteenpäin. Niinpä olen lähellä ja rauhallisella käden liikkeellä yritän työntää sen istumaan taaksepäin. Vaatii kovasti harjoittelua vielä. Ehkä pitää treenata enemmän vielä sisällä. Ulkotila tuntuu innostavan pomppuun enemmän.

Seuraamista tehtiin vähän, samoin jättöjä. Liikkeestä seisomisessa Saagakin välillä mätkähtää maahan. Tämäkin on kyllä ollut paljon varmempi liike ennen. Yritän kovasti pomppia ja heilua, kun kierrän koiran taakse, että se oppii sietämään vaikka mitä ja silti pysyy seisomassa paikallaan. Hiotaan, hiotaan.

Treenimotivaatio on kyllä tällä hetkellä kohillaan, jos vain aika riittäisi harjoitteluun. Vein koirat kotiin, ruokin ja lähdin vetämään toko-ryhmää. Kiireinen iltapäivä ja ilta siis.