Eipä tässä ole juuri joutanut blogia päivittämään, kun on elämä ollut arjen kiireitä ja koirajuttuja pullollaan. Mutta korjataan asia.

Maanantai/ Monday

Saagalla oli agilitytreenit. Ulkokausi alkoi, ja se tuntui oikein ihanalta, vaikka ilta oli todella kolea ja välihousut olisivat olleet tarpeen. Friida vietti aikaa turistina ja opetteli pitämään ikävää autossa. Välillä se pääsi jaloittelemaankin ja tutustumaan uusiin koiriin ja ihmisiin.
Tällaista rataa treenasimme:

Alku oli minun ohjauskyvyilleni aika haasteellinen, sillä piti sijoittua hyvin lähelle kakkoshyppyä ja ohjata koira niin laidasta vastaisella kädellä, että käännöksestä tulisi erittäin tiivis. Minä onnistuin pariinkin otteeseen saamaan Saagan takaakiertoon. Sitten omat sivuaskeleet vasemmalle, käden vaihto ja oikealla kädellä heitto kolmoshypyn yli. Itse piti edetä tiukasti kohti nelosta ja vetää alhaalla olevalla kädellä koira mukaan. Tässä olin yleensä vähän myöhässä. Jyrkkä veto neloselta ja koiran kääntö vitoselle. Joka kerta tuli Saagalle pyörähdys vitosen edessä, kun minun taitoni eivät riittäneet. Mutta siitä eteenpäin menikin sitten hienosti. Jäin odottamaan putken suun oikealle puolelle ja lähetin koiran kepeille takaaleikaten keppien vasemmalle puolelle. Sujui aivan loistavasti ja Saaga teki vauhdikkaat kepit. Puomin jälkeiseltä hypyltä se haki loistavasti itse pimeän putken pään.  Jäin putken suun  vasemmalle puolelle odottamaan ja lähetin taas Saagan kepeille kauempaa. Loistavaa työtä teki koira taas ja kesti uuden takaaleikkauksen. Se haki kaukaa myös A:n. Suoran putken jälkeinen hyppykuvio oli minun vauhdilleni vähän liikaa, mutta jollain lailla sain räpisteltyä radan kunnialla loppuun. Saaga oli aivan intona ja vauhti oli todella hyvä koko treenin ajan. Voi että oli hyvä mieli, varsinkin noista kepeistä.

---------------

I have had a busy week, but now I try to update my blog.

On Monday we went to our agility training with Saaga.Friida came along and was learning how to be in the car alone. The picture of our track is above. Saaga was so great during the whole training. She was fast and listened so well. I wasn't as good as she at all.

--------------

Tiistai /Tuesday

Tiistain antia oli Christa Enqvistin tokoluento Haminassa. Hän on yksi Suomen parhaista toko-kisaajista, joka on ollut mm. MM-kisoissa kolmas ja Euroopan mestaruuskisoissa voittanut kultaa bordercolliensa VIPin kanssa. Oli mielenkiintoista kuunnella hänen ajatuksiaa koiran koulutuksesta ja elämästä koiran kanssa yleensä. Lisäksi häneltä sai vinkkejä tokojuttuihin. Kyselin apua Saagan nouto-ongelmaan, kun se hakee kapulan tuhatta ja sataa, mutta palauttaa sen lönkytellen. Vinkiksi sain tehdä paluusta houkuttelevampaa vaihtamalla kapulan leluun, kun koira on kapulan ottanut suuhunsa. Lelu heitetään poispäin eikä haittaa, vaikka koira tiputtaisi kapulan. Erääänlaista saalisleikkiä siis. Tätä täytyy kokeilla. Luento kesti kolme tuntia, ja vaikka puutuolit olivat tosi kovat persuksille, aika meni nopeasti, niinkuin aina, kun on hyvä puhuja paikalla.

------------

On Tuesday I went to listen one of the most successful obedience competitors in Finland, Christa Enqvist. She came to Hamina to tell about her dog training and she gave some tips too. For instance I got som guidance for Saaga's problems. A very interesting evening indeed.

--------------

Keskiviikko/Wednesday

Keskiviikkona oli minun vuoroni vetää avo/alo-tokoryhmää pitkän tauon jälkeen. Olipa ihan mukavaa. Koirakot ovat eri tasoisia, mutta kovasti on edistytty sitten viime näkemän. 

---------

On wednesday I was a trainer for my obiendence group after a long pause. It was nice to see, that people had worked hard during the winter. 

-------------

Torstai/Thursday

Kun unohdin täysin, että Saagan ja Assin tokoryhmä on siirtynyt torstai-iltaan, oli meillä siis vapaailta. Noloo! Päivällä käytiin sateisella kentällä vähän rylläilemässä ja siitä on kuvakavalkadi alla. Niitä on taas kamalasti, mutta ei voi mitään, kun nuo ovat niin mahtavan näköisiä leikeissään. Touhu tuo edelleenkin mieleen jonkinlaisen primitiivisen tanssin. 

-----------

On Thursday I totally forgot that Saaga's and Assi's obedience group has changed to Thursday evening. So we had a free evening at home. How embarrasing! In the afternoon I took the dogs out in the field to run. Below are a lot of photos of this wild play dance. They look so gorceous when  theý play. 

-----------

Perjantai / Friday

Tänään kävi Friida saamassa toisen rokotussatsinsa, sekä rabieksen että nelosrokotteen. Samalla sille tehtiin EU-koirapassi. Reipas oli lapsi tohtorin pistellessä. Kyselin, onko Friida liian laiha, kun kylkiluut selvästi tuntuvat, mutta lääkärin mielestä ei. Mielummin pidän sen hoikkana, kun se on kasvuvaiheessa ja lonkat ja muut nivelet kasvamassa ja kehittymässä. Punnitsin Friidan ja se painoi 11,3 kiloa. Jeppe-veli oli myös paikalla. Se painoi yli 12 kiloa, niinkuin pojan kuuluukin. Freesia oli myös piikitettävänä. Se painoi alle 10 kiloa ja sille pitää ruoka-annosta lisätä. Mutta sen minkä painossa häviää, sen energisyydessä voittaa. Neiti on kyllä niin vauhdikas tapaus, että oksat pois. Sen mikrosiru on vauhdissa valunut rinnan puolelle tassujen taakse. Saas nähdä, mistä kohtaa se seuraavaksi löytyy. Friidalla oli kyllä ihan niskassa edelleen.

Luojan kiitos, perjantai!

----------

Today I took Friida to vet and she got her second vaccinations. She was very brave. She weighed 11.,3 kilos. She got her EU-dog passport too. The microchip is under the neck skin. Her sister's chip has moved on her chest between her legs. 

Thank God it's Friday - and weekend.

And now the playing pictures.

Tässä kuvia Friidasta ja koirien leikistä. Silvuplee!

Meidän neiti Pitkäsääri!

Agilitykoira-ainesta, eikö?

Friidasta on ihana juosta luonnossa.

Olipa siellä Assikin, vähän villavana jo.

Leikki voi alkaa!

Assi hyödyntää lumilämpäreet piehtarointiin - ja Friida pissaa niihin.

Äidin ja tyttören leikki jatkuu.

Kentän laidalla oli suuri lätäkkö. Sinne meni Assi vähän vilvottelemaan. Vettä sateli hiljakseen.

Maailman tyytyväisin koira!