Pyhäpäivä tuli ja meni. Mitään kovin merkillistä ei tullut tehtyä. No, käytiin treenaamassa vähän Saagan kanssa keppejä, kera yhden verkon, ja vauhtia oli kyllä selvästi tullut lisää. Muuta ei sitten treenattukaan. Puomia yritin, mutta kun kaikki koirat olivat kentällä, yhden koiran puomista tulikin kolmen jono, ja kontaktia oli vaikea tehdä, kun takaa tulevat tyrkkivät edellä olevaa tiehensä saadakseen nameja. Nauratti, enkä viitsinyt lastata kahta koiraa autoon treenatakseni kunnolla. Vähän aikaa kaikki juoksentelivat ja sitten marssittiin kotiin.

Kotona tein yleishyödyllisiä puuhia, joihin alla oleva kuvakin liittyy. 2035185.jpg

Näet kaapeissa on lojunut joukko koirien pehmoleluja, joissa jokaisessa on ollut reikä tai kaksi. Ompelin reiät umpeen ja pistin koko lastin pyykkikoneeseen pyörimään. Näin puhdasta sakkia saatiin aikaan. Onkos meidän tytöillä vähän hienoja leluja, häh? Ja nämä ovat ne kaapissa olleet, joten voitte arvata, että  kyllä niitä näiden lisäksi muitakin on. Ei tartte paljon pehmiksiä joululahjoiksi ostella.

Tänään sitten töiden jälkeen lähdettiin hiukan tokoa treenaamaan. Virittelin pitkästä aikaa ruudun. Saaga ja Assi saivat treenata sitä. Olen päättänyt, että tästedes lähetän koirat ruutuun kaukaa, jotta oikea matka iskostuu mieleen. Molemmat menivät namirasialle tosi hyvin ja lujaa. Assi tuli välillä lujaa poiskin, mutta se laitettakoon suuren innostuksen piikkiin. Sillä oli nimittäin tosi kivaa. Saagaa seurautin, ja kas, hänpä sitten taas osasi seurata oikein mainiosti. Lisäksi tehtiin kapulanoutoa. Ensin niin, että jätin Saagan istumaan, menin jonkun matkaa ja pudotin kapulan maahan, etenin vielä, käännyin ja sanoin koiralle: Hae. Saaga pinkoi kapulan luo ja toi sen minulle. Pyrin siihen, että sain sen laukalle, ennenkuin otin kapulan suusta. Sitten tehtiin noutoa niin, että Saaga oli sivulla. Se ei malttanut odottaa paikallaan, vaan kun kapula lensi, lensi myös koira sitä hakemaan. Siksi pidin niskakarvoista kiinni ja vasta käskystä se sai hakea kapulan. En odottanut perusasentoa luovutuksessa vaan otin kapulan, kun se tuli luokse. Nouto on ihan hyvässä vaiheessa, vaikka emme ole ottaneet sitä aika päiviin. Pitää muistaa noudattaa myös metallikapulaa ennen pakkasia, että Saagan suu tottuu metallin makuun. Assin kanssa vielä tehtiin liikkeestä pysäytyksiä, ja aika napakoita pysäytyksiä se tekikin.  Juu, ja Elsa sitten nouti palloa kiihkoissaan, kun sen vuoro tuli.

Kun tultiin kotiin, oli jo hämärä. Ihan älyttömän aikaisin pimenee nykyään. Rasittavaa! Tein elämäni ekan kerran tietokoneelta tilauksen ClearRunin sivujen kaupasta. Tilasin itselleni ja parille kaverille herkkuputkia ja itselleni kauko-ohjattavan targetlaitteen, jollaisen oli nähnyt Katjalla. Aika tyyris, mutta luulen, että sillä voi palkata sekä toko- että agilitytreeneissä. Pitää perehtyä laitteeseen. Minulla on nykyään tietokoneen ääressä uusi jalanlämmitin. Ennen virkaa hoiti Elsa, mutta nykyään nuoriso hoitaa homman.

2035188.jpg

Uskollinen ystävä on aina lähellä!