Foreca kyllä eilen lupasi, että puolen päivän jälkeen sade vähenisi, mutta PAH ja mitä vielä! Vettä tuuttasi tulemaan oikein olan takaa. Pieni tauko oli juuri sopivasti, kun saavuttiin porukalla näyttelypaikalle, joten saatiin teltta kasaan ja koirat kannettua autosta häkkeihin kuivin jaloin. Kenttä kun oli enemmän tai vähemmän mutavelliä. Mutta sitten alkoi sataa ja sadetta piisasi koko kehän ajan. Teltta on kyllä hyvä keksintö! Vähän ennen kehän alkamista roudattiin pöytä, häkki ja varjoja kehän viereen ja kannettiin ensin pojat paikalle ja sitten vuorollaan tytöt. Hetken ne ehtivät olla kuivin turkein, mutta sitten lits läts kastuttiin, kun yhtä laajaa lätäkköä oleva kehä kahlattiin läpi. Kaikki koirat menivät vähän loikkeiliskoikkelis, paitsi ehkä Helmi, joka porskutti menemään pää pystyssä vedestä piittaamatta.  Helmi olikin rotunsa paras  ja Rico (Palmeiro) oli VSP. Helmi oli myös rop-veteraani.  Rosa oli toiseksi kaunein narttu, Gloria kolmas ja tuomari sanoi, että Figo oli viides. Friida oli sitten se hännänhuippu paras narttu-kisassa, mikä oikein onkin, koska se on vielä niin kesken. Figo sai sertin, mikä oli aivan huippujuttu ja Friida sai varasertin.

Figo on suloinen tyttö.

Salomaosta tuli paras uros-2 ja Jepson sijoittui kolmanneksi. Pauli oli paikalla, mutta ei käyttäytynyt, joten se sai erin ilman SA:ta. On sekin kyllä tosi komea poika.

Kasvattajaluokasta tuli näyttelyn kaunein eli BEST IN SHOW - JEEEEE!!! Ja hieno luokka se olikin, jopa silloin, kun koirat kehässä seisoivat litimärkinä rotutuomarin arvioitavana. Isossa kehässä ei onneksi enää satanut.

Rico, Jepson, Rosa ja Helmi - siinä komea porukka.

Friida sai hienon arvostelun ja tuomari Colm Hastingsin  mielestä se on oikein lupaava nuori neiti. Näin hän lausui:

"Feminiininen suloinen ilme, tasapainoinen kuonosta kalloon, paljon luustoa ja substanssia ikäisekseen, hyvin kulmautunut, hyvä turkki väriltään ja laadultaan, kaikken kaikkiaan hyvin tasapainoinen, hyvä lady, jolla kirkas tulevaisuus, liikkuu hyvin näissä kamalissa olosuhteissa."

Huomaako, että tämä runollinen tuomari on Irlannista. Arvostelu on ihana, ja niin oli  tuomarikin!

Seuraava näyttely on Friidalla vasta syksyllä. Antaa typykän kehittyä rauhassa.

Tämän kuvan skannasin vanhasta valokuvasta vuodelta 2003. Oltiin Jyväskylässä Agirotu-tapahtumassa Marjon kanssa. Tässä meidän joukkueemme. Vasemmalta oikealle Assi, Elsa, Roosa ja Ella. Se oli kiva reissu! Ja uusi Agirotu lähenee. 

Saagalla on korvatulehdus. Friidalla alkoi ennen Islannin matkaa ja on nyt ohi. Liekö sama pöpö myös Saagalla. Onneksi tässä on aikaa parannella ennen Kokkolan kisoja.