Tänään mentiin treenailemaan agilitya koko poppoo ja kaverit kans. Tehtiin ensin rata, jossa oli välistävetoja ja jaakotusmahdollisuuskin. Kaikki koirat saivat harjoitella, Elsakin, joka pomppi kuin kumipallo päästessään pitkästä aikaa tosi touhuun - mediesteillä tosin. Assin kanssa on ihana mennä, kun se lukee rataa itsekin. Saagaa pitää ohjata eniten, mutta se on todella nopeaälyinen  ja helteestä huolimatta kesti monta toistoa. Lopuksi teimme Saagan kanssa hyppy- kepit -kolme hyppyä - ja kaariputki -sarjan, jota mentiin edes takaisin. Lähetys tapahtui eri kohdista. Kun hyppyvälit oli justeerattu kohdalleen, typykällä alkoi olla aika lentävä vauhti mennen tullen. Ja se haki itsenäisesti kepit vauhdista huolimatta. Sitten se olikin jo aika puhki.

Kotona huilattiin jonkin aikaa. Sitten pakkasin Assin autoon ja suunnattiin tokotreeneihin. Häiriönä toimi taas leegio näyttelyharjoituksissa olevia koiria. Neljän minuutin paikallamakuu meni tosi upeasti. Samoin paikalla istuminen. Hyppynoutoa tehtiin. Assi teki liikkeen hyvin, mutta kas, kun Saija tuli katsomaan, Assi toikin kapulan esteen sivusta niinkuin kisoissa. Saatiin ohjeeksi treenata pelkästään palautusta hypyn takaa. Koira kapula suussa istumaan hypyn taakse ja kutsusta hyppäten sivulle. Kehu hyppyyn lähtiessä ja lopuksi superpalkka. Kokeillaan tätä vahvistustapaa. Ruutua tehtiin ensin targetilla ja sitten lähempää taputtamalla ilman targetia. Assi meni ruutuun ja kävi makaamaan. Toistettiin tätä eri suunnista. Ja taas kävin taputtamassa ruutua. (Siinähän ohikulkijat miettivät, mikä ihme ekopiipertäjä maassa pyllistelee ja taputtelee hiekkakenttää.) Assi meni joka suunnasta läheltä lähetettynä ruutuun ihan oikein. Olinpa tyytyväinen. Lopuksi otettiin targetin kanssa pitkästä matkasta lähetys. Sekin sujui hyvin. Kyllä liike edistyy, vaikka välillä olikin uskon puute. Tunnarissa oli niin paljon ympäristön häiriötekijöitä, että piti käskyttää monta kertaa etsimään, mutta toisen kerran haistelun aloitettuaan Assi otti ihan oikean kapulan. Kaukokäskyjä vielä ehdittiin tekemään eri matkoilta. Nakkitarget oli selän takana. Muutamia huippumakeita maasta seisomaan nousuja Assi teki ja sai heti palkan. Eri siirtymät vaativat erilaiset matkat onnistuakseen. Jatketaan takaapalkkauksella edelleen. Se on hyvä.

Enempää ei ehdittykään, sillä piti kiireesti ajaa toiselle kentälle vetämään agilityn alkeiskurssin treenejä. Olipa koirapuuhaa kerrakseen yhdelle päivälle.

-------------------------------

Saatiin peruutuspaikka Homeetan järjestämään Oreniuksen koulutukseen Saagan kanssa. Oltiin jo kerran ilmoittauduttu, mutta Tuiskun piti tulla samana päivänä hoitoon ja peruin osallistumisen. Suunnitelmat muuttuivat ja Tuisku tuleekin vasta 5.6. joten nyt sitten päästäänkin koulutukseen. Käytetään siis pakollinen douppingloma tehokkaasti - ja sitten taas kisaamaan.