Eilen illalla se vihdoin tapahtui. Friida sai viimeisen ykkösluokan nollan ja nousi kakkosluokkaan oman seuran kisoissa.  Olipas se mahtava tunne. Onhan se nolla niin hilkulla jo muutamankin kerran ollut, että toiveet luokkavaihdosta olivat heränneet. Radat tuomaroi Pertti Siimes.

Kisaajia ykkösissä oli melkein neljäkymmentä, joten se, että kyseisellä agilityradalla olimme toisia ja vain kaksi ensimmäistä sai nollatuloksen, oli vielä mansikka kermaleivoksen päällä. 

Eka rata oli hyppyrata. Se alkoi erittäin pitkällä suoralla, kaksi hyppyä, rengas, suora putki ja sen takana hyppy ja käännös 180 astetta vasempaan. Katselin, kun suurin osa meni renkaan kohdalle aloittamaan ja oli armotta myöhässä, kun koira tuli putkesta ulos. Päätin ottaa riskin, kun linja oli niin suora, ja menin hallin toiseen päähän putken taakse kutsumaan Friidaa. Käskytin hypyt ja renkaan  ja putken kyseisestä paikasta ja vasta kun koira oli putkessa, käännyin hypylle ja siinä kohta Friida olikin vieressä kääntymässä. Tämä ei olisi onnistunut, jos Friida ei pysyisi niin kauniisti lähdössä. Olin nimittäin todella kaukana siitä. Ihan mahtava koira! No, sitten sössin kaksi käännöstä, jotka pienellä vekkauksella olisivat menneet ihan hienosti, joten hylky tuli, mutta koira oli vallan upea.

Toisella agilityradalla mentiin sitten ihan unelmasti. Friida teki kontaktit aivan mahtavan hienosti ja irtosi lopussa lennokkaaseen menoon. Mitkä mielettömät fiilikset olivatkaan maalissa! 

Tässä meidän ratamme:  

Sirpalle kiitos kuvaamisesta.

Friidan sisko Freesia korkkasi myös virallisen kisauransa alkaneeksi. Fiia jännitti, löytyykö Freesian mikrosiru, joka on lähtenyt vaeltelemaan. Löytyihän se jostain kainalon alta.   Hyppyrata meni tytöiltä tosi upeasti. Harmi, että Freesian keskittyminen hetkeksi herpaantui ja se meni liian lähelle keppejä. Nollarata olisi ollut ihan mahdollinen. Agilityradalla Freesia jähmettyi keinulle. Se oli vähän aikaisemmin jossain tehnyt lentokeinun, joka oli sitten sen mielessä, eikä keinulla etenemisestä tullut mitään. Fiia koitti aikansa, mutta sitten viisaasti jatkoi matkaa. Keinua ehtii vielä treenata. Freesialla on aika hupaisa, joskaan ei kyllä tehokkain, hyppytyyli. Ehkä se oppii vähän taloudellisemman ja vauhdikkaamman tavan loikata, kunhan kokemusta tulee lisää. Joka tapauksessa tosi hieno korkkaus. Onnea tytöt!  Fiia antoi luvan laittaa tänne myös Freesian radat:

Figo teki Minnan kanssa aivana mahtavan radan tänään. Harmi, että kepeiltä tuli kielto, mutta silti alle tiukan ihanneajan menivät. Jes!

Tässä on meidän päivänsankarittaremme, joka lauantaina matkaa kohti Kouvolaa korkkaamaan kakkosluokan.