Olipas touhukas päivä tänään- jälleen kerran. Aamulla roudasin Saagan kasvattajalle turkin laittoon. Pesun ja föönauksen jälkeen on taas niin suloinen neito kotona. Kiitos Eija! Sitten kiireesti kotiin koiria ulkoiluttamaan, sillä Saagalle ja Assille tuli hieroja. Saaga tietää täsmälleen, miksi Saija saapuu. Se heitttäytyi olohuoneen matolle kyljelleen. Hiukan jännitti, oliko kisojen keppitörmäyksestä jäänyt jotain  pahempaa, mutta pelkällä pienellä jumituksella Saaga oli selvinnyt. Siihen nähden, miten kiihkeä kisaputki meillä on lähiaikoina ollut, koira oli ihan hyvässä jamassa. Pientä jumia siellä täällä, mutta ei mitään vakavaa. Saaga antoi vatkata itseään ihan kunnolla ja väännellä runkoa sinne ja tänne. Se makasi silmät puoliummessa erittäin nauttivan näköisenä. Tunnin hieronnan jälkeen oli Assin vuoro. Se olikin tämän tästä lähestynyt meitä lelujen kera häntää heilutellen vihjaten, että sen vuoro voisi olla. Kun hetki koitti, se pötkähti Saijan syliin. Saaga asettui huilaamaan lähietäisyydelle. Assin perinteiset jumit ovat hartoiden välissä ja selässä. Eivät pahinta laatua, mutta hyvä hoitaa kuitenkin. Tarkoitus on hierottaa molemmat typykät kerran kuussa edelleenkin. Assikin antoi tosi nätisti käsitellä itseään. Kelpaa taas tepsutella!

Kun koirat oli hierottu, lähdin ulkoiluttamaan ystävän koiria. Nellin, Fannyn ja Minnin kanssa tehtiin pieni lenkki helteisessä ilmassa ja sitten vähän aikaa seurusteltiin, kun oli saavuttu takaisin koirien kotiin. Vanhat vesikoiratytöt ovat niin paljon olleet meillä hoidossa, että oli ollut niitä suorastaan ikävä. Ja onnellisia olivat nekin, kun niitä rapsuttelin ja kapsuttelin.

Kaupan kautta kotiin ja koirat uudestaan lenkille, sillä taivaalle alkoi kertyä tummia pilviä, ja Saagan puhdasta turkkia varjellakseni päätin ehtiä ulkoilutuksen ilman kastumista. Ja sitten saunaan.

Huomenna on lähtö kohti Mäntyharjun näyttelyä ennen yhdeksää. Saaga on ainoa vesikoira. Se voi olla hyvä tai huono asia. Jos tuomari ei tykkää Saagan hailusta nenästä tai muusta, hän ei anna eriä ja palataan tyhjin käsin kotiin. Jos tulee eri, Saagasta tulee valio. Katsotaan, kuinka meidän käy!