Ortopedisella osastolla työskentelevän ystävän mukaan tällaiselle nivelrikkopotilaalle loistavaa liikuntaa on uimisen lisäksi kuntopyöräily. Niinpä kun Hobby Hallin kuvasto napsahti postiluukusta, päätin luoda firman kanssa suhteen ja tilasin hehkeän punaisen Gymstick Bike Strong-kuntopyörän. Ja yllättävän nopeasti paketti postiin tulikin eli tänään. Kiitin luojaani, että minulla on farmariauto ja että asun ensimmäisessä kerroksessa, sillä paketti oli iso ja painava. Vaan sain kuin sainkin sen raahattua kotiin asti.

Sitten eikun avaamaan. Syvä oli järkytykseni, kun paketissa olikin pyörän sijasta hirmuinen kasa eri kokoisia pakkauksia. Toistakymmentä!!! Purin niitä olohuoneen pöydälle ja lattialle, ja ihan oli kuin parempikin joulu, kun pakettien määrää katselin. Tosin tunteet olivat kauhunsekaisia. Minä kun en ole mikään tekniikan ihmelapsi enkä rakennustaiteen mestari, niin insinöörin tytär kuin olenkin. Kokoamisohjeetkin paketissa oli - hirveä määrä kuvia, joissa kirjaimia koodeja, mihin mikäkin laitetaan noin suurin piirtein - ja muutama selventävä lisäohjekin oli irtolapulle myöhemmin lisätty sattuneesta syystä. Hirvittävän ähräämisen, runsaan kiroilun  ja kolmen tunnin raadannan jälkeen - välilä meinasin survoa koko toosan laatikkoon ja viedä heti huomenna palautuspostiin -  lopputulos oli tämä:

Tadaa! Ihan on pyörän näköinen vekotin. Ja pelaakin ihme kyllä. Jäljelle jäi muutama pikkuruuvi, mutta ne olivat noitten mustien jalkojen kiinnittämistä varten ja kun eivät suosiolla menneet, niin ajattelin, että olkoot.  Rungon sisällä kulki jotain johtoja, mm, vaijeri, johon piti kiinnittää nopeudensäätöloota. Ohjeessa luki, ettei saa kiskoa, ettei mene vaijeri poikki ja oikein erillinen ohjekin oli monistettu, miten ja missä asennossa mötikkää pyöritellään, kun sitä vedetään metalliseen hahloon. Hah hah ja vielä kerran hah! Helevetillisellä voimalla ja väkivallalla lootan rutistessa se vaijeri suostui viimein menemään sinne, minne pitää. Mutta ihan oikeesti, jos olisin tiennyt, miten paljon pitää itse laittaa, olisin laitteen jättänyt tilaamatta. Eikä missään esitteessä lukenut, että pyörä saapuu osina ja pitää koota itse. Taitaapa lähetä palautetta Hobby Hallille huonosta tuote-esittelystä!

- Kyllä se kesti ja meillä oli niin pitkäpiimäistä, että! toteaa Saagakin. Urhean potilaan haavan päältä poistettiin eilen lappu ja oli sekin kyllä yhtä kärsimysnäytelmää. Lämpimän suihkun alla irrottelin lappua, jonka liima osittain oli vatsakarvoihin tarttunut. Aina kun vähän nipisti, draamakuningatar kiljahteli sydäntäsärkevästi, vaikka kuinka varovasti veden kanssa liimaa liottelin. Nyt lappu on joka tapauksessa poissa ja haava on ihan siistin näköinen. Potilas alkaa olla jo aika täynnä purkamatonta energiaa, kun ei pääse kuin hihnalenkeille. Voi rukkaa!

--------

My friend told that someone who has kneeproblems should drive a bike or swim. So I bought an excercise bike. I didn´t know that it wasn´t in one piece in the box. I had to build the whole damn bike. It took three long and hard hours, but now it is ready and done. I´m quite proud of myself.