Ei ole lunta maassa, ei, tuskin tänne Kotkaan sitä vielä vähään aikaan tuleekaan, jos vanhat merkit paikkansa pitävät. Mutta silti ollaan siirrytty agilityseurassamme maneesikauteen. Paikka on uusi ratsastusmaneesi, jonne pimeitä teitä ajellessa oli haasteellista löytää, mutta perille päästiin. Meitä oli treenaamassa vain kaksi. Pertti oli suunnitellut meille pienen radan ja siihen variaatioita.

2058266.jpg

Alusta oli aika pehmeää hiekkaa, joten rimat olivat 55cm:ssä. Hiekassa oli ohjaajan työlästä juosta ja koirankin hyppyponnistukset välillä epäonnistuivat saaden aikaan rimanpudotuksia. Haasteellinen alusta! Kolmosen jälkeen piti koira ottaa sen verran kaukana nelosesta vastaan, että koiran oli helpompi kääntyä neloselle ja sitten vitoselle kääntymiskaari oli lyhyt. Saaga haki sekä mennessä että tullessa hyvin putken pään kauempaa lähetettynä, vaikkei se mikään putkihullu koira olekaan.

2058268.jpg

Toisessa radassa yllättävän haastava kohta oli suora vienti vitoselle ja sieltä kutoselle. Rupesin kääntämään itseäni liian aikaisin kutoselle, jolloin koira ajoi vitosen ohi. Kun maltoin viedä kunnolla, vienti onnistui. Muuta kommervenkkiä ei siinä radassa ollutkaan, paitsi että pari rimaa tippui.

2058269.jpg

Ollaan alettu treenaamaan puomin ylösnousukontaktia. Päivällä käytiin ulkokentällä puomia treenaamassa ja hyvin Saaga ota-käskyllä namin otti ja porhalsi sitten eteenpäin. Mutta kun tehtiin rataa ja oli vauhtia, ota-käsky ei tehonnut, vaan Saaga painoi puomin täysiä loppuun asti. Toki se teki kontaktit molemmilla kerroilla hyvin, kun kulma oli tuollainen, mutta Pertti totesi, että jos haluan sen aina ottavan alkukontaktin, se on aina myös vaadittava. Eli toistoa -toistoa-toistoa, jotta pienestä pysähdyksestä tulee yhtä hyvin opittu kuin alasmenostakin. Tämän opiskelu olisi pitänyt aloittaa jo pentuna, mutta eipä tullut mieleen - pahus! No, seuraavan koiran kanssa sitten tämäkin toivottavasti on muistissa.

Kepit muutaman verkon kanssa oli viritetty sivulle ja niitä päästiin treenaamaan myös. Ihan hienosti meni. Olen varannut maneesille itselleni myös oman treenausajan, jotta voidaan hiulata keppejä enemmän. Ulkokentän konttiin on jätetty kujakepit, muttei yhtään verkkoja, joten verkkojen kanssa voi treenata vain maneesilla. Ellen sitten osta paria pätkää kanaverkkoa omaan käyttöön. Harkitaan. On sitä kummempia tavaroita ihmisten kaapeista löytynyt kuin kanaverkkopätkiä - kai?