Kiireisen viikon jälkeen Luojan Kiitos Perjantai - ah! Töitten jälkeen piti kiireesti suunnata kauppaan, jossa oli valitettavasti muutama muukin tyyppi. Mutta hyvällä listalla varustettuna tein ostokset nopeasti ja pääsin ruuhkasta kotiin. Neiti Saagan perjantaiahdistus oli iskenyt ja koiran patjalle oli tullut liri. Onneksi joku oli huomaavaisesti ensin potkinut maton pois alta, joten ainoastaan helposti konepestävä patja oli märkä. On tämä merkillinen oireyhtymä! Lähdettiin pienelle lenkille, jonka jälkeen meillä oli Krissen ja poikien kanssa treffit kentällä tokottelun merkeissä.

Aloitettiin Assin kanssa ruudusta ja otin tosi pitkän lähetysmatkan. Ruudussa oli namirasia,jonka sisällä oli nami ja päällä myös. Assi puhkui intoa kuin ilmapallo, ja se porhalsi ruutuun vauhdikkaasti, nappasi namin - ja porhalsi yhtä vauhdikkaasti takaisin luokseni. Huokaus! Muutama lähetys meni pipariksi, kun neiti rupesi jäljestämään koirakentän hajuja kesken juoksun. Huokaus numero 2! Tultiin hiukan lähemmäksi ja otin pallon taas mukaan pysäytyksen vahvistukseen. Assi meni reippaasti ruutuun, minä lähdin sitä kohden ja kun se paikallaan katsoi minua, heitin pallon. Sitten se tuli ruutuun, jossa namipurkin luokse käskin sen maahan ja vasta sitten se sai purkin sisällä olevan namin. Tätä tehtiin pari kertaa ja aika kivasti onnistui. Tätä jatkamme.

Saaga kiljahteli autossa, ja sekin pääsi -hiljennyttyään - tekemään ruutua. Upeasti se kiisi ruutuun ja odotti namipurkin vierellä, että avaan purkin sille. Hieno tyttö! Otin myös kapulanoutoa pitkästä aikaa. Saaga jäi istumaan. Lähdin kävelemään, pudotin kapulan maahan, kävelin vielä jonkin matkaa, käännyin koiraan päin ja käskin: Hae. Kun kapula oli suussa, lähdin juoksemaan poispäin, jotta Saaga laukkaisi, ja vasta sitten otin kapulan sen suusta. Oikein hienosti homma toimi. Olin kokeillut myös kapulan heittämistä niin, että Saaga istuu vieressä, mutta Saaga ottaa heti varaslähdön, kun kapula lentää. Krisse antoi hyvät ohjeet, joilla treenattiin. Saaga istui sivulla, kun heitin kapulan Krisselle. Se sinkosi heti perään, mutta ei saanut kapulaa. Tätä toistettiin pari kertaa, ja Saaga alkoi kuin alkoikin pysyä istumassa. Sitä palkattiin istumisesta ja kun Krisse laittoi kapulan maahan, se sai hakea sen minulle. Taas palkkaa tuli ruhtinaallisesti. Loistava oppimistuokio! Kiitos Kristiinalle!

Frisco teki omat juttunsa. Sitten aukesivat auton ovet kaikille ja koko lauma. 14-vuotiasta Laku-pappaa myöten touhusi kentällä. Frisco kiisi Assin ja Saagan kanssa, Elsa hömpötteli omiaan ja Laku halusi palloleikkejä. Kaikilla oli kivaa ja energiat tulivat taatusti purettua moneen kertaan.

2044724.jpg

Sitten lastauduttiin autoihin ja meidän poppoo lähti kotiin. Minua odotti siivousurakka ja pyykkikoneen pyöritys. Koiraneidit välttelivät imuria. Nyt on hommat tehty ja leppoisa laiskottelu saa alkaa. Ah!

2044702.jpg

Sohvaperunat

2044707.jpg

Assin vahtipaikka