Aamupäivällä keräsin tokokamppeita autoon, pakkasin koirat matkaan ja lähdettiin kentälle omatoimitreeneihin. Santalahden Suhinoista ostamaani ruutunauhakehikkoa testasin ekaa kertaa ja ihan käypänen se oli. Aika ohuet nauhat tosin, joten jos  kovasti tuulee, niin liikkeelle lähteeä ruutu satavarmasti.

Saagan kanssa aloitettiin ruudulla. Onneksi targetin viereen istahtaminen oli unohtunut, ja otettiin vain sitä, että koira menee ruutuun ja jää seisoen odottamaan, kun käyn sitä lisäpalkkaamassa. Yhtään maahanmenoa en ottanut, mutta ruutu otettiin joka suunnasta eri etäisyyksiltä.

Tunnarikapulaa heittelin pöheikköihin ja Saaga sitä hyvin haistellen haki. Sitten levittelin kapuloita ison määrän maahan ja oman niiden taakse. Saaga meni suoraan omalle, mutta alkoi sitten haistella muitakin. Yhden otti suuhun, tiputti heti pois ja palasi omalleen takaisin ja otti sen.  Pientä pureskelua oli havaittavissa, kun kielsin, pudotti kapulan, mutta kun käskin ottaa, otti kapulan suuhunsa ja toi sen  minulle. En tiedä, onko kieltäminen viisasta. Ehkä olisi syytä pitää pitoharjoitukset erikseen.

Hyppynouto oli ihan hyvä. Palautusvauhtia voisi olla enemmän, mutta laukalla Saaga kuitenkin meni ja tuli.

Liikkeestä istuminen rauhallisella vauhdilla ihan ok.

Luoksetulon pysäytys valuu hiukan, mutta hyvällä vauhdilla Saaga lähti kohti. Maahan menokin kohtuu hyvä. Palkkasin sen heittämällä namin taakse ja siihen lopetettiin liike.

Friidan kanssa aloitettiin vihdoin tunnari. Piilottelin kapulaa pöheikköön ja hyvin se sieltä nenän kanssa etsi, vaikka välillä pitikin käydä pissalla. Sitten laitoin kapulat levälleen ja vähän irti muista oman. Friida haisteli kapuloita, ei ottanut väärää suuhun vaan nosti oman ja toi. Jes!

Ruutua tehtiin myös parista suunnasta. Lähetysmatka ei saanut olla liian pitkä, mutta kohtalaisen kaukaa sentään koira lähti oikeaan suuntaan reippaasti. Hyvin Friida jäi targetin viereen seisomaan ja odottamaan lisäpalkkausta.

Hyppy on oikein hyvä. Pitää vain muistaa seisoa riittävän kaukana hypystä, että vauhti on parempi. Seisominen hypyn takana sujuu hienosti.

Puukapulan noutoa ei tehty liikkeenomaisesti, mutta se on Friidasta kivaa ja se pitää hyvällä otteella kapulaa suussaan.

Metallikapula oli Friidasta vähän ällö, joten piti olla lähellä kannustamassa ja se sai nopeasti luovuttaa kapulan minulle palkkaa vastaan.

Liikkeestä maahan meno hitalla vauhdilla sujuu hyvin, mutta seisominen tarvitsee vielä kovasti treeniä.

Pitemmissä seuraamisissa Friida välillä pompahtelee ja kyttää kättä, vaikkei palkka siinä olekaan ja paikka valuu. Pienemmät pätkät sujuvat jo kohtalaisesti. Käännös vasemmalle on parempi kuin oikealle.

Assin kanssa tehtiin ruutua. Target auttoi oikeaan paikkaan suunnistamisessa, sillä ensin Assi hakeutui kulmamerkille. Makuu ja kävelyt sujuivat assimaisen varmasti.

Liikkeestä maahan meno, seisominen ja istuminen olivat ihan hienot.

Puukapulan nouto oli kympin arvoinen suoritus vauhdissa ja varmuudessa. Assista se on ihana liike.

Seuraamisessa Assi valuu ja vähän arvuuttelee, mutta muuten ihan jees ottaen huomioon, että se on ollut tokosta eläkkeellä jo pitemmän aikaa. Siirtymät sivuille ja taakse olivat innokkaat ja hyvät.

Lopuksi otettiin kimppapaikallamakuu, jonka aikana kävin piilossa, kävelin ja menin koirien taaksekin. Kaikki olivat hyvässä paikallamakuuvireessä eikä kukaan noussut ylös.

Kiva oli treenata!