Aamulla suunnattiin Saagan kanssa kohti Vantaata. Kesän alun hyppyseminaarissa Ulla-kouluttaja totesi Saagan perän olevan vino, kun se ravaa. Myöhemmin päivällä hän kyllä epäili, että se on vain tapa, eikä mikään ongelma, mutta suositteli fysioterapeutilla käyntiä varan vuoksi.
Aika varattiin ja kerran se jo muutettiinkin, mutta tänään siis oli fyssaripäivä. Navigaattori vei meidät luotettavasti perille.

Anu Rautakallio tutkaili ensin Saagan kävelyä ja sitten ravia. Mitään erikoista ei kummassakaan ollut. Sitten mentiin sisälle ja Saaga käsiteltiin perusteellisesti lattiapatjalla. Välillä se makasi kyljellään nirvanassa silmät kiinni ja välillä silmät rävähtivät auki, kun jotain ihan uutta tehtiin sille. Lopputulos oli sellainen kuin odotinkin. Saaga on oikein hyvässä fyysisessä kunnossa kaikin puolin. Sain haluamiani ohjeita syvien lihasten vahvistamiseen. Hyvä keikka ja huojentavakin. Voimme jatkaa kisaamista hyvin mielin. Toivottavasti myös rouvan sielunelämä on jo paremmin agilityyn suuntautunut, kun lauantaina kisataan Kouvolassa.

Iltapäivällä pyörin kauppa-asioilla. Kotkansaarella oli jo aika hulabaloo Meripäivien alkamisen takia. Onneksi sinne suuntaan ei tarvitse mennä koko viikonloppuna. Sen sijaan illalla lähdimme treffaamaan Keski-Suomesta kotiutuneita Krisseä ja Friscoa Santalahden rantaan. Vettä vähän tihutteli ja ukkonenkin jyrähteli, mutta sade loppui pian ja ilma oli selvästi raikkaampi sen jälkeen. Löysimme pienen poukaman meren rannalta. Hiekkapohja, loivasti syvenevä. Oivat puitteet koirien lutrata. Mukaan otin Assin ja Friidan. Saaga huilasi kotona käsittelyn jälkeen, eikä Elsa olisi kuitenkaan arvostanut vesileikkien iloja. Assi sen sijaan oli puhkua puollollaan hellepäivien hiljaiselon jäljiltä ja nautti suunnattomasti riekkumisesta Friidan kanssa.

Ainoa liikkumaton hetki tällä parivaljakolla.

Friscosta on kesän aikana tullut innokas uimari. Sen intohimo on keppien haku vedestä.

Vaan osaa se Assikin porskuttaa.

Puhumattakaan Friidasta, joka suorastaan lensi vedessä.

Uimista se harrasti vaikka kuinka paljon myös. Tämä kesä on ollut huippukesä sen uimistaidoille. Uinnin jälkeen käveltiin vielä meren rannalla metsikössä. Meidän tyypit painelivat miljoonaa ympäri metsikköä ja pitkin rantoja. Hanhiparvi, joka aterioi rantavedessä, tuskin vieläkään on toipunut vauhtikaksikon rantaan syöksystä. Erittäin närkästynyttä kaakotusta kuului, kun parvi ui syvemmille vesille ja läheiselle luodolle ateriointia jatkamaan. Assilla ja Friidalla oli NIIN kivaa.

Ennen kotiin lähtöä pieni poseeraus

- tässä.

-------

Today I took Saaga to the physiotheraphist. She said, that Saaga is in very good condition and nothing is wrong with her. I was relieved though I had been quite sure that this was the case. In the evening I took Assi and Friida to the sea shore to swim and play in the water. We had our friend Frisco the Poodle and his owner with us. The water was warm and the beach was an easy place to run fast to the water. The dogs had very much fun.