Nyt on joka paikassa niin kaunista. Päätin lähteä koiratyttöjen kanssa Katariinan puistoon merta ja luontoa ihailemaan.

Maailma on valkoinen - tai vaaleansininen.

Merta tai meren jäätä ei näkynyt, sillä sankka sumu leijaili vetten (jäitten ) päällä. Yksinäinen puu ja penkki odottavat kesän tuloa. 

Puistossa riitti haisteltavaa nelijalkaiselle osastolle. Jotkut muutkin selvästi ulkoiluttavat koiriaan siellä.

Penkki meren rannalla. Ei käyty siinä istuskelemassa.

Valopylväät häviävät sumun sekaan. Maan ja taivaan ääriviivat katoavat. Jotenkin epätodellinen maisema.

Mustan ja harmaan koiran silhuetit erottuvat hankea vasten. Värikuva, vaikkei uskoisi.

--------------------

Sitten piti paluumatkalla piipahtaa Saagaa ja vauvoja katsomaan Turrimurriin.  Saaga lauloi serenadia ja käytin sen hädillä ulkona. Lannoitetuotanto on kiitettävä, sillä Saaga syö tosi paljon. No, onhan sillä melkoinen kulutuskin, kun ruokkii kahdeksaa tomeraa vauvaa.
Jotka eivät enää ole mitään pikkuvauvoja, sillä silmät ovat auenneet ja tyypit alkavat jo kävellä ja kuulemma leikkiäkin. Leikki tosin muistuttaa vielä humalaisten hidasta huitomiskilpailua, mutta siitä se alkaa koiraksi kasvaminen. Perjantaina menen sitten kaiken maailman kameroiden kanssa uudestaan, sillä haluan saada vauvoista vähän videotakin. Mun säkällä koko katras kuorsaa kuin kiusallaan koko vierailun ajan, mutta toivotaan, että vähän actionkuviakin saisi. Ja tietenkin tuuppaan liikkuvaa kuvaa tänne teidän iloksenne. Ynnä leegion valokuviakin.

Kotona huomasin, että makuuhuoneen matolle ja lattialle oli oksennettu. Epäilin vahvasti Elsaa, joka ei sitten iltaruokaa kovin paljon popsinutkaan. Koiramummo on kyllä ihan reipas, mutta kun tuota ikää on, pitää seurata vähän tarkemmin. Eiköhän lie ihan tavallista vatsanpurua - toivottavasti.

Vilman ja Ellin blogista luin, että tuttu portugeesi Ronda, Assin siskopuoli isän puolelta, on siirtynyt koirien taivaaseen. Ronda oli aika lailla saman ikäinen Assin kanssa, eli aivan liian varhain tauti vei kauniin ja menestyksekkään näyttelykoiran ja ihanan perhekoiran. Minnalle ja perheelle osanottomme.

------------

Vihdoin on Saagan KoiraNet-tietoihin ilmestynyt Ruotsin valion arvo. Marraskuussa laitoin paperit  Kennelliittoon ja samalla Assin Pohjoismaiden valioarvon hakemuksenkin. Kun tammikuun alussa kyselin perään, niin kaikki tiedot olivat joutuneet hukkaan ja piti laittaa ne uudestaan menemään. Argh!  Anett Korpi pisti tuulemaan, ja nyt on jo Saagan tieto näkyvissä ja Assinkin vahvistus tulee kaiketi ensi viikolla. Että siis edes koirapuolella muotovalioita tässä taloudessa.