Lauantaina vedin omalla hallilla kahden tunnin alkeisagilitykoulutuksen joukolle bouviereja (8 kpl), joista yhtä lukuun ottamatta kukaan ei ollut tehnyt agsaa aiemmin. Tarjolla oli puomin alastuloa matalalta pöydältä, verkkokeppejä, A:ta niille, jotka suostuivat ylös menemään sekä pikku radanpoikanen kera muutaman hypyn ja putken. Mukavia ihmisiä ja kivoja koiria. Muutama oli todella lupaava koira, mutta kaikilla tuntui olevan hauskaa. Myös kouluttajalla, joka heilui kameran kanssa. Laitetaan kuvia vähän myöhemmin.

Sitten olikin kiire hakemaan Saagaa, sillä naapurihallilla oli Agi-Kotkien järjestämä agilitykoulutus, jonne muutaman seuraan kuulumatonkin oli mahtunut mukaan. Kouluttajana toimi mm-tason agilityohjaaja Elina Jänesniemi.  Haasteellinen oli rata ja paljon oli matkan varrella hiottavaa. Ensin tutustuimme rataan itse, sitte käytiin sitä läpi Elinan kanssa. Ja sitten vuorotellen. Ihan loppuun asti ei päästy, ja kovin paljon minun ohjaustaidoistani puuttuu uusia tekniikoita, joilla voisi helpottaa ohjausta ja saada niitä kallisarvoisia sekunteja pois. Ihan pieniä valoisia hetkiä radalla oli, mutta voi voi sentään, miten paljon myös parannettavaa. Saaga ja minä olimme kyllä aika kuumissamme, kun tuokio oli ohi.

Tänään jatkui koulutus taas. Rata oli juohevampi ja sopivampi meille. Päästiin välillä jopa pidempiäkin pätkiä. Joka tapauksessa koko viikonlopusta jäi hyvä mieli. Elina on ihan tosi hyvä ja mukava kouluttaja.