Oltiin eilen kisaamassa Hyvinkäällä Saagan agilityuran ensimmäiset - ja vähään aikaan viimeiset kisat. Hyvinkään halli oli aivan ihana melko lämmin - ei kuitenkaan liian kuuma - tila, jossa isotkin koirat fleeceissään viihtyivät häkissä palelematta, vaikka ulkona paukkui kova pakkanen. Satu oli myös Toron kanssa paikalla, ja toinen toistamme tukien jännitimme ekoja starttejamme. Aika mielenkiintoista, miten näinkin kokenut kisaaja voi spennata niin paljon. Ehkä se, että yhteistyö on vasta alussa eikä tiedä, miten koira koko radan toimii, tuottaa ylimääräistä kutkutusta, joskin oli aivan ihanaakin aloittaa taas uusi ura uuden koiran kanssa. Yleisesti voi sanoa, että Saaga toimi aika kivasti. Kontaktit tehtiin, puomin ylösmeno onnistui molemmilla kerroilla, rimoja ei tippunut. Mutta ylläreitäkin tuli. Jo harjoitusesteillä Saaga osoitti olevansa erittäin innostunut A-esteestä. Liekö runsas targetpalkkaus tuonut tälle esteelle vetovoimaa. Kun treenattiin keppejä, joiden jälkeen oli A, Saaga porhalsi alkukeppien jälkeen riemuissaan A:lle kuuroin korvin. Keppitreeneissä se ei yhtään muistanut, miten vasemmalta puolelta vietynä kepit tehdään, vaikka se on osannut sen todella hyvin. Oikealta puolelta vietynä se kyllä teki kepit loppuun asti. Jänniä nämä muistinmenetykset!

Eka rata oli tosi kiva. (Tää ei jaksa piirtää ratoja, mutta ne löytyvät hienosti piirrettynä Satun sivuilta linkistä  http://www.freewebs.com/portugalinvesikoirat/blogi.htm?blogentryid=4431002 ) Alkukuvio oli kaksi hyppyä, joiden jälkeen oli A, mutta  jonne ei menty vaan piti kääntää koiraa suorakulmaisesti oikealle hypylle ja sieltä 90 astetta kepeille vasemmalle. Niinkuin pelkäsin, Saaga suunnisti hyppyjen jälkeen A:lle, josta viime tipassa sain sen huudettua pois. Ohjaussuunnitelmassani oli siis vähän epätarkkuutta. Sitten koira olikin niin hölmössä paikassa, etten saanut sitä hypylle vaan se tuli hypyn ohi. Siitä kielto.Keppikulma oli juuri sellainen, että se olisi pitänyt viedä vasemmalta ensin pyöräyttäen koiraa 90 astetta keppien takaa reitille. Yritin tätä, mutta ei onnistunut, ja kielto siitä tuli myös. Kun vein oikealta puolelta, kaikki sujui hienosti, kun kävelin vierellä. Saaga ei jättänyt keppejä kesken. Siitä porhallettiin putkeen ja A:lle. Saaga jäi hienosti kontaktille. Sitten sujui jonkin aikaa hyvin, mutta jotenkin sain Saagan ajettua hypyn ohi, ja kolmas kielto (=hyl) oli tapahtunut tosiasia. Vielä samaisessa hyppysarjassa Saaga suhahti hypyn väärin päin, joten hylky olisi tullut jo siitäkin. Kaikkineen yhdistelmä kokematon koira  ja surkean jännittynyt ohjaaja saivat aikaan sekoilun siinä hyppynurkassa. Loppu sujui tosi hienosti.

Toisen radan pohja oli hyvin samanlainen. Keppikulma oli täsmälleen sama  ja taas yritin viedä Saagan vasemmalta. Taaskaan ei onnistunut, vaan piti siirtyä oikealle puolelle. Sen jälkeen kepit sujuivat hienosti. Yhdessä hyppyhässäkässä, jossa ohjaaja taas ei osannut ohjata, sain koiralle kaksi kieltoa aikaan, joten hylky tuli tästäkin radasta.

Omista sössimisistä huolimatta jäi radoilta ihan hyvä fiilis. Koira toimii ja kunhan saadaan yhteistyö kuntoon ja taitoa hiottua, Saagasta tulee hyvä agilitykoira.

Satulle ja Torolle kiitos kisaseurasta.Olipa kiva viettää aikaa yhdessä, sillä odotteluaika olisi ollut kovin pitkä itsekseen.