Friidalla alkoivat juoksut. Ovathan merkit jo olleet jonkin aikaa ilmassa, mutta tänään on sitten virallinen ensimmäinen juoksupäivä. Ja melkein tasan vuosi sitten äitinsä vietti kihlajaisia isä-Joonaksen kanssa. Näin ympyrä sulkeutuu ja tytär astuu aikuisuuden tielle. No okei, onhan se vielä aika kaukana siitä .  Kuvassa testataan Saagan neitona lahjaksi saamia juoksuhousuja, mutta vielä toistaiseksi Friidan oma puhdistushuolto on pelannut eikä sotkuja ole tullut. Yöksi taidan pöksyt kuitenkin laittaa varan vuoksi.

Viime yö oli rauhaton, kun Elsalla oli taas teputteluvaihe. Ja taas käytiin pariin otteeseen ulkonakin, mutta teputtelu jatkui. Tosi rasittava ääni tuo kynsien raps-raps-raps hiljaisessa yössä. Välillä se kävi vieressä makaamassa ja sitten taas taipaleelle. Mietin, onko sillä ummetusta, kun ruokakin vaihtui. Onhan se semmoisia kikkareita kakannut, muttei mitään suuria satseja enää aikohin. Lisäksi mietin, särkeekö sen jäseniä, kun se eilen juoksi aika paljon pallorallia. Tänään sitten on laitettu ruokaan ruokaöljyä (ja ostettu apteekista parafiiniöljyä oikeaa ummetusta silmälläpitäen) ja kun lähdimme kentälle rälläämään, jätettiin Elsa suosiolla kotiin huilaamaan. Katsotaan, millainen ensi yö on. Toivottavasti syväuninen.

Sunnuntaina käytiin viimeisissä agiliitokisoissa pitkään aikaan. Hyvinkään hallissa oli tosi kiva juosta. Kaksi hylkyä ja kolmannesta radasta runsaasti virhepisteitä, vaan koira kuitenkin oli kuulolla ja virheet minun, joten ihan hyvillä fiiliksillä lähdettiin kotimatkalle. Eilen oltiin illalla viimeisissä agilitytreeneissä, joten Mertarannan sanoin:"Se on siinä!" mutta iso-Arskan (?) sanoin: "I´ll be back!"

Torstai-iltana menevät Saaga, Assi ja Friida koirahoitolaan, josta ne haetaan sunnuntai-iltana kotiin. Elsaa en raatsi sinne jättää, kun se on tuollainen höppänä. Olkoon seuraneitinä kotona. Keppien kanssa pystyn sen vaivattomasti ulkoiluttamaan sen verran kuin tarvitsee. Voipi olla, että vanhus nauttii sydämensä pohjasta ainoana koirana olemisesta.

----------

Friida is growing. Her first season has started today. A year ago her mother was mated with the dad- Joonas. The circle has closed.

I will have my knee operation on Friday morning. Saaga, Assi and Friida go to Dog Care Centre and Elsa will be at home with me. On Sunday evening all the dogs will be at home again.